Fra epleplukking til sikkerhetsdetaljer: Flere israelske selskaper utvikler spesialiserte droner, som blir presentert av magasinet Calcalist. I løpet av de siste årene har droner virkelig tatt fart, fra et tidsfordriv for flyentusiaster til et ikke uvanlig husholdningsapparat. Men potensialet for de små ubemannede luftfartøyene (UAV) ender ikke med å ta forseggjorte selfies eller ved et uhell stenge Londons Gatwick flyplass, skriver magasinet. Droner kan brukes til en rekke oppgaver, på områder som er så allsidige som leveranser av sikkerhet, landbruk og detaljhandel. Her er noen av eksemplene på israelske selskaper som utvikler droner som er i stand til å fullføre kompliserte oppgaver. Tevel Aerobotics Technologies Ltd. Ble grunnlagt i 2016, finansiering frem til dags dato har vært 10 millioner dollar. Selskapet utvikler autonome droner utstyrt med en meter lang mekanisk klo, som kan plukke frukt, eller brukes til tynning og beskjæring i frukthager. Tevels droner er utstyrt med kunstig intelligens som lar dem blant annet identifisere frukttyper og fruktens modenhetsnivå. Selv om selskapets nåværende versjon bare er i stand til å plukke epler og appelsiner, jobber Tevel med å utvide dronenes muligheter til å inkludere ekstra frukt som avokado og mango. I tillegg til sin dronepark har Tevel plane om å tilby sin egen programvare som samler inn og sporer data som fruktutbyttet til hvert tre i frukthagen, samt fruktkvalitet. Flytrex ble grunnlagt i 2013 og er finansiert med 10,5, og driver med leveranser. Selskapet utvikler en mobil datakommunikasjonsmodul som lar operatører fjernstyre enhver drone ved hjelp av en mobilapp for å levere mat og varer. Flytrexs droner er i stand til å levere pakker til bakken uten å lande, ved hjelp av en avtakbar ledning. I september 2018 samarbeidet Flytrex med North Dakotas King's Walk golfbane for å tilby matleveranser til golfere på banen. I 2018 begynte Flytrex og den lokale partneren e-handelsselskapet Aha.is å drifte et drone-leveringssystem for å sende varer over elven i Reykjavík, Island. SkyX, er et relativt ferskt selskap, grunnlagt i 2017, og finansiert med cirka 125 000 dollar. Det driver innen landbrukssektoren. SkyX Ltd. utvikler teknologi som gjør kommersielt tilgjengelige droner til sprøytemaskiner for bruk i landbruket. Ved sprøyting tar dronene også bilder og samler inn data om terreng, avlinger og plantevernmidler. Civdrone ble grunnlagt i 2018 med en betydelig investering på omtrent 450 000 dollar. Civdorne Ltd. utvikler en monterbar enhet som gjør kommersielt tilgjengelige droner til landmåling, måle og merkemaskiner for byggeplasser. Utstyrt med Civedrones enhet og programvare kan en drone både kartlegge landet ved hjelp av det innebygde GPS-systemet og sette innsatser i bakken uten å kreve tilstedeværelse av en operatør på stedet. Israel Aerospace Industries har helt siden 1953 vært en stor statseide forsvarsentreprenør, som nå har introdusert sin nye selvmorddrone, kalt Rotem. Dronen bruker en granat for å angripe og ødelegge mål i kampsituasjoner. Når den er i luften betjenes dronen av en stille elektrisk motor og overfører visuelle bilder med høy oppløsning til et nettbrett som lar operatøren overvåke situasjonen og låse seg fast til et bestemt mål fra en sikker avstand på opptil 9,5 kilometer.  

Fra epleplukking til sikkerhetsdetaljer: Flere israelske selskaper utvikler spesialiserte droner, som blir presentert av magasinet Calcalist. I løpet av de siste årene har droner virkelig tatt fart, fra et tidsfordriv for flyentusiaster til et ikke uvanlig husholdningsapparat. Men potensialet for de små ubemannede luftfartøyene (UAV) ender ikke med å ta forseggjorte selfies eller ved et uhell stenge Londons Gatwick flyplass, skriver magasinet.

Droner kan brukes til en rekke oppgaver, på områder som er så allsidige som leveranser av sikkerhet, landbruk og detaljhandel.

Her er noen av eksemplene på israelske selskaper som utvikler droner som er i stand til å fullføre kompliserte oppgaver.

Tevel Aerobotics Technologies Ltd. Ble grunnlagt i 2016, finansiering frem til dags dato har vært 10 millioner dollar. Selskapet utvikler autonome droner utstyrt med en meter lang mekanisk klo, som kan plukke frukt, eller brukes til tynning og beskjæring i frukthager. Tevels droner er utstyrt med kunstig intelligens som lar dem blant annet identifisere frukttyper og fruktens modenhetsnivå.

Selv om selskapets nåværende versjon bare er i stand til å plukke epler og appelsiner, jobber Tevel med å utvide dronenes muligheter til å inkludere ekstra frukt som avokado og mango.

I tillegg til sin dronepark har Tevel plane om å tilby sin egen programvare som samler inn og sporer data som fruktutbyttet til hvert tre i frukthagen, samt fruktkvalitet.

Flytrex ble grunnlagt i 2013 og er finansiert med 10,5, og driver med leveranser. Selskapet utvikler en mobil datakommunikasjonsmodul som lar operatører fjernstyre enhver drone ved hjelp av en mobilapp for å levere mat og varer. Flytrexs droner er i stand til å levere pakker til bakken uten å lande, ved hjelp av en avtakbar ledning.

I september 2018 samarbeidet Flytrex med North Dakotas King’s Walk golfbane for å tilby matleveranser til golfere på banen. I 2018 begynte Flytrex og den lokale partneren e-handelsselskapet Aha.is å drifte et drone-leveringssystem for å sende varer over elven i Reykjavík, Island.

SkyX, er et relativt ferskt selskap, grunnlagt i 2017, og finansiert med cirka 125 000 dollar. Det driver innen landbrukssektoren. SkyX Ltd. utvikler teknologi som gjør kommersielt tilgjengelige droner til sprøytemaskiner for bruk i landbruket. Ved sprøyting tar dronene også bilder og samler inn data om terreng, avlinger og plantevernmidler.

Civdrone ble grunnlagt i 2018 med en betydelig investering på omtrent 450 000 dollar. Civdorne Ltd. utvikler en monterbar enhet som gjør kommersielt tilgjengelige droner til landmåling, måle og merkemaskiner for byggeplasser. Utstyrt med Civedrones enhet og programvare kan en drone både kartlegge landet ved hjelp av det innebygde GPS-systemet og sette innsatser i bakken uten å kreve tilstedeværelse av en operatør på stedet.

Israel Aerospace Industries har helt siden 1953 vært en stor statseide forsvarsentreprenør, som nå har introdusert sin nye selvmorddrone, kalt Rotem. Dronen bruker en granat for å angripe og ødelegge mål i kampsituasjoner. Når den er i luften betjenes dronen av en stille elektrisk motor og overfører visuelle bilder med høy oppløsning til et nettbrett som lar operatøren overvåke situasjonen og låse seg fast til et bestemt mål fra en sikker avstand på opptil 9,5 kilometer.