«Israel er det eneste vestlige demokratiet i Midtøsten, så det er det eneste landet vi kan snakke med på et felles språk. Fremtiden til forholdene mellom de to landene ser lys ut.» Det sier den nye greske utviklingsministeren Adonis Georgiadis i et ferskt intervju med den israelske avisen Israel Hayom. (bilde: Israel, Hellas Kypros) Han ønsker greske investeringer i Israel, først og fremst innen teknologi. «Israel er sannsynligvis det ledende landet innen teknologisk innovasjon, og vi er interessert i å utvikle et større samarbeid mellom University of Thessaloniki og Technion-Israel Institute of Technology,» sier han, og trekker blant annet frem turisme som viktig. Georgiadis sier at mange israelske investorer kjøper greske hoteller, eiendommer og tomter. Han fremhever det som spesielt positivt at meningsmålinger viser at de fleste av den greske befolkningen i dag mener at Israel er den eneste sanne allierte av Hellas i regionen, siden de to landene har felles trusler og deler felles verdier. Georgiadis ser Israel spille en stor rolle i utviklingen av den greske økonomien, og fremhever at båndene mellom de to landene i dag er bedre enn noen gang før.

«Israel er det eneste vestlige demokratiet i Midtøsten, så det er det eneste landet vi kan snakke med på et felles språk. Fremtiden til forholdene mellom de to landene ser lys ut.» Det sier den nye greske utviklingsministeren Adonis Georgiadis i et ferskt intervju med den israelske avisen Israel Hayom. (bilde: Israel, Hellas Kypros)

Han ønsker greske investeringer i Israel, først og fremst innen teknologi. «Israel er sannsynligvis det ledende landet innen teknologisk innovasjon, og vi er interessert i å utvikle et større samarbeid mellom University of Thessaloniki og Technion-Israel Institute of Technology,» sier han, og trekker blant annet frem turisme som viktig. Georgiadis sier at mange israelske investorer kjøper greske hoteller, eiendommer og tomter.

Han fremhever det som spesielt positivt at meningsmålinger viser at de fleste av den greske befolkningen i dag mener at Israel er den eneste sanne allierte av Hellas i regionen, siden de to landene har felles trusler og deler felles verdier.

Georgiadis ser Israel spille en stor rolle i utviklingen av den greske økonomien, og fremhever at båndene mellom de to landene i dag er bedre enn noen gang før.