I følge en rapport fra Startup Nation Central er det 230 Industrigründere i Israel. Den israelske satsingen innen teknologi er kjent som den fjerde industrielle revolusjonen, skriver Globes. I følge rapporten vokste investeringene i disse industriselskapene i Israel med mer enn 220% i løpet av fire år: fra totalt 113 millioner dollar i 2014 til 365 millioner dollar i 2018. Det utgjør bare 5% av den globale investeringen på feltet, men rapporten sier at Israel ligger på tredjeplass etter USA og Kina, og foran land som India, Storbritannia og Tyskland - alle langt større land enn Israel, med omfattende industri. Den fjerde industrielle revolusjonen er den siste fasen i en serie med radikale industriendringer i moderne tid, skriver Globes. Den første industrielle revolusjonen, på det attende århundre, brukte vann og dampkraft for å mekanisere produksjonsprosesser. Hundre år senere førte elektrisk kraft til en ny revolusjon. På slutten av det tjuende århundre ble industrien revolusjonert igjen ved innføring av datamaskiner. Den fjerde industrielle revolusjonen, datert fra 2011, innebærer koblingen av industrianlegg til Internett. Mens den israelske industrien står bak i å ta i bruk innovasjon, jobber israelske startups på dette området hovedsakelig med utenlandske selskaper. I 2018 var blant de aktive investorene på dette feltet i Israel 63 utenlandske investorer og 27 israelske investorer. Rapporten peker på at forskjellige utenlandske selskaper har satt opp innovasjonssentraler i Israel med sikte på å tjene som en bro mellom Israels startups og industri. Volkswagen har åpnet et avansert industriprosjekt her; Det tyske helsefirmaet Merck KGaA har satt opp et innovasjonssenter i samarbeid med Israel Innovation Authority; Det italienske energiselskapet Enel deltar også i et laboratorium fra Israel Innovation Authority; Det amerikanske automatiserte produksjonsteknologiselskapet Bright Machines har satt opp et utviklingssenter i Israel som jobber med roboter for fabrikker. Siemens har åpnet et innovasjonsprogram i Israel som forbinder israelske startups med sine industrikunder. De israelske selskapene er aktive innen cybersikkerhet for industri, operasjonell optimalisering, vedlikehold, forsyningskjede, kvalitetssikring, IoT (Internet of Things) plattformer, sensorer og bildediagnostikk, og robotikk. Rapporten sier at dette feltet har likheter med smarte og autonome kjøretøyer, i og med at Israel på begge felt viser seg som en betydelig kilde til innovasjon uten å ha noen betydelig produksjonsaktivitet

I følge en rapport fra Startup Nation Central er det 230 Industrigründere i Israel. Den israelske satsingen innen teknologi er kjent som den fjerde industrielle revolusjonen, skriver Globes. I følge rapporten vokste investeringene i disse industriselskapene i Israel med mer enn 220% i løpet av fire år: fra totalt 113 millioner dollar i 2014 til 365 millioner dollar i 2018.

Det utgjør bare 5% av den globale investeringen på feltet, men rapporten sier at Israel ligger på tredjeplass etter USA og Kina, og foran land som India, Storbritannia og Tyskland – alle langt større land enn Israel, med omfattende industri.

Den fjerde industrielle revolusjonen er den siste fasen i en serie med radikale industriendringer i moderne tid, skriver Globes. Den første industrielle revolusjonen, på det attende århundre, brukte vann og dampkraft for å mekanisere produksjonsprosesser. Hundre år senere førte elektrisk kraft til en ny revolusjon. På slutten av det tjuende århundre ble industrien revolusjonert igjen ved innføring av datamaskiner. Den fjerde industrielle revolusjonen, datert fra 2011, innebærer koblingen av industrianlegg til Internett.

Mens den israelske industrien står bak i å ta i bruk innovasjon, jobber israelske startups på dette området hovedsakelig med utenlandske selskaper. I 2018 var blant de aktive investorene på dette feltet i Israel 63 utenlandske investorer og 27 israelske investorer.

Rapporten peker på at forskjellige utenlandske selskaper har satt opp innovasjonssentraler i Israel med sikte på å tjene som en bro mellom Israels startups og industri. Volkswagen har åpnet et avansert industriprosjekt her; Det tyske helsefirmaet Merck KGaA har satt opp et innovasjonssenter i samarbeid med Israel Innovation Authority; Det italienske energiselskapet Enel deltar også i et laboratorium fra Israel Innovation Authority; Det amerikanske automatiserte produksjonsteknologiselskapet Bright Machines har satt opp et utviklingssenter i Israel som jobber med roboter for fabrikker. Siemens har åpnet et innovasjonsprogram i Israel som forbinder israelske startups med sine industrikunder.

De israelske selskapene er aktive innen cybersikkerhet for industri, operasjonell optimalisering, vedlikehold, forsyningskjede, kvalitetssikring, IoT (Internet of Things) plattformer, sensorer og bildediagnostikk, og robotikk. Rapporten sier at dette feltet har likheter med smarte og autonome kjøretøyer, i og med at Israel på begge felt viser seg som en betydelig kilde til innovasjon uten å ha noen betydelig produksjonsaktivitet