Søk-og-redningshunder- og servicehunder gjør et helt fantastisk arbeid, redder liv og hjelper de som trenger det, hver dag etter kommando. Men hva om deres ledere og eiere ikke klarer å levere verbale kommandoer, enten på grunn av deres omgivelser eller funksjonshemninger de har? Et tverrfaglig forskerteam fra Ben-Gurion University of the Negev presenterte på World Haptics Conference i Tokyo tidligere denne måneden en hundevest som gir smertefrie vibrasjoner for hundene som er opplært til å gjenkjennes for forskjellige kommandoer, skriver Israel21c. Teknologien kalles Haptics-teknologi. Den simulerer sansene til berøring og bevegelse og kan ifølge United With Israel være nyttig i å levere fjernkommandoer til hunder for bruk i søke- og redningsoperasjoner. Den kommersielt tilgjengelige vesten inneholder fire små vibrerende motorer plassert over hundens rygg og sider som kan brukes til å trene hunder til å svare på forskjellige smertefrie vibrasjoner sendt via trådløs fjernkontroll. Her kan du se en introduksjonsvideo    

Søk-og-redningshunder- og servicehunder gjør et helt fantastisk arbeid, redder liv og hjelper de som trenger det, hver dag etter kommando. Men hva om deres ledere og eiere ikke klarer å levere verbale kommandoer, enten på grunn av deres omgivelser eller funksjonshemninger de har?

Et tverrfaglig forskerteam fra Ben-Gurion University of the Negev presenterte på World Haptics Conference i Tokyo tidligere denne måneden en hundevest som gir smertefrie vibrasjoner for hundene som er opplært til å gjenkjennes for forskjellige kommandoer, skriver Israel21c.

Teknologien kalles Haptics-teknologi. Den simulerer sansene til berøring og bevegelse og kan ifølge United With Israel være nyttig i å levere fjernkommandoer til hunder for bruk i søke- og redningsoperasjoner.

Den kommersielt tilgjengelige vesten inneholder fire små vibrerende motorer plassert over hundens rygg og sider som kan brukes til å trene hunder til å svare på forskjellige smertefrie vibrasjoner sendt via trådløs fjernkontroll.

Her kan du se en introduksjonsvideo