Den israelske professoren og forskeren Marcelle Machluf, 56, håper på å revolusjonere kreftbehandling. De siste tolv årene har hun jobbet for å utvikle et målrettet legemiddelleveringssystem for å bekjempe kreft, kalt "nanoghosts". Bruk av nanoghosts for å bekjempe kreft regnes nå som en av Israels mest potensielt effektive funn, skriver World Israel News. Nanoghost-systemet tilbyr muligheten til å fungere som en universell transportør for målrettede stoffer, noe som gjør det til et gjennombrudd i kampen mot kreft. Det bruker voksne stamceller til å transportere medisin direkte til kreftformede tumorer. «Det kan blant annet identifisere svulsten og distribuere sitt stoff inn i svulstcellene, og svulsten kan ikke gjøre noe med det,» forteller Machluf til The Times of Israel. Nåværende kreftbehandlinger innebærer strålebehandling og kjemoterapi. Disse stoffene, vanligvis gitt intravenøst, er ikke i stand til å målrette kun kreftceller, og forårsaker skade på sunt vev også. Nanoghost systemet har allerede lyktes i behandling av bukspyttkjertel, lunge, bryst, prostata. Machluf opprinnelig kom opp med ideen til nanoghosts i 2007 da man søkte måter å få kontroll over HIV-viruset. Hun søker nå finansiering for å utvide sin forskning. «Nå etablerer jeg et selskap for å forberede systemet i industrielle kliniske mengder for å starte test på mennesker», sa hun til The Times of Israel.    

Den israelske professoren og forskeren Marcelle Machluf, 56, håper på å revolusjonere kreftbehandling. De siste tolv årene har hun jobbet for å utvikle et målrettet legemiddelleveringssystem for å bekjempe kreft, kalt “nanoghosts”. Bruk av nanoghosts for å bekjempe kreft regnes nå som en av Israels mest potensielt effektive funn, skriver World Israel News.

Nanoghost-systemet tilbyr muligheten til å fungere som en universell transportør for målrettede stoffer, noe som gjør det til et gjennombrudd i kampen mot kreft. Det bruker voksne stamceller til å transportere medisin direkte til kreftformede tumorer.

«Det kan blant annet identifisere svulsten og distribuere sitt stoff inn i svulstcellene, og svulsten kan ikke gjøre noe med det,» forteller Machluf til The Times of Israel.

Nåværende kreftbehandlinger innebærer strålebehandling og kjemoterapi. Disse stoffene, vanligvis gitt intravenøst, er ikke i stand til å målrette kun kreftceller, og forårsaker skade på sunt vev også. Nanoghost systemet har allerede lyktes i behandling av bukspyttkjertel, lunge, bryst, prostata.

Machluf opprinnelig kom opp med ideen til nanoghosts i 2007 da man søkte måter å få kontroll over HIV-viruset.

Hun søker nå finansiering for å utvide sin forskning. «Nå etablerer jeg et selskap for å forberede systemet i industrielle kliniske mengder for å starte test på mennesker», sa hun til The Times of Israel.