Israel er kjent som en nasjon med mange gründerbedrifter, men det er likevel vanskelig å gjøre forretninger i på grunn av mange reguleringer og mye byråkrati. Det vil Netanyahu-administrasjonen nå gjøre noe med, skriver World Israel News.  Netanyahus regjering har forpliktet seg til å redusere de lovbestemte byrdene. Søndag ble det ifølge Israel Hayom lagt frem hele 58 planer fra ulike regjeringsdepartementer som vil føre til en direkte besparelse på 1,5 milliarder shekel per år.   Planene vil også redusere ventetiden hvert år i forbindelse med tillatelser og prosesser radikalt. Omtrent 50 regulatoriske krav vil bli kansellert eller redusert.  «Når det gjelder regulering og levekostnader, øker overregulering levekostnadene. Når du reduserer reguleringene, senker du kostnader og til slutt påvirker det forbrukernes lommebøker», sier den israelske statsministeren.  Netanyahu bemerket under sist regjeringsmøte at organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD) i 2013 plasserte Israel på nest sist sted på grunn av landets mange reguleringer. Fem år har gått, og OECD har utgitt en ny rapport for noen dager siden, der Israel er plassert som nummer 16 nedenfra. Det er statsministeren ikke fornøyd med. «Jeg vil være over gjennomsnittet,» sier han. «I midten er ikke et bra sted. Jeg vil være et av de minst byråkratiske og minst regulerte landene i verden»  

Israel er kjent som en nasjon med mange gründerbedrifter, men det er likevel vanskelig å gjøre forretninger i på grunn av mange reguleringer og mye byråkrati. Det vil Netanyahu-administrasjonen nå gjøre noe med, skriver World Israel News. 

Netanyahus regjering har forpliktet seg til å redusere de lovbestemte byrdene. Søndag ble det ifølge Israel Hayom lagt frem hele 58 planer fra ulike regjeringsdepartementer som vil føre til en direkte besparelse på 1,5 milliarder shekel per år.  

Planene vil også redusere ventetiden hvert år i forbindelse med tillatelser og prosesser radikalt. Omtrent 50 regulatoriske krav vil bli kansellert eller redusert. 

«Når det gjelder regulering og levekostnader, øker overregulering levekostnadene. Når du reduserer reguleringene, senker du kostnader og til slutt påvirker det forbrukernes lommebøker», sier den israelske statsministeren. 

Netanyahu bemerket under sist regjeringsmøte at organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD) i 2013 plasserte Israel på nest sist sted på grunn av landets mange reguleringer. Fem år har gått, og OECD har utgitt en ny rapport for noen dager siden, der Israel er plassert som nummer 16 nedenfra. Det er statsministeren ikke fornøyd med. «Jeg vil være over gjennomsnittet,» sier han. «I midten er ikke et bra sted. Jeg vil være et av de minst byråkratiske og minst regulerte landene i verden»