Det regionale regionrådet Tamar ved Dødehavet har planer om å konvertere den beskjedne Bar-Yehuda flyplass i nærheten av Masada til en internasjonal flyplass, skriver næringslivsavisen Globes. Dead Sea Region Economic Co. fremmer et slikt prosjekt og har nylig sendt inn et forslag til District Planning and Building Commission.   I forslaget skrev selskapet: «Denne planen gjenkjenner turistpotensialet i denne regionen, i sin historie, på grunn av sin nærhet til Masada, og i sin geografi,» skrev selskapet i sitt forslag. Forslaget innebærer at flyplassen vil bli oppgradert for å tjene som gateway for internasjonal turisme.  Bar-Yehuda flyplass er plassert to kilometer nord for Masada og ble etablert av IDFs Engineering Corps i 1963. Banen er 1200 meter lang og betjener helikoptre og lette fly.   Dødehavet Region Economic Co., som arbeider under Tamar Region Council, planlegger å bygge en internasjonal II-flyplass. Dette ville kreve en 2000 meter lang rullebane, kontrolltårn, passasjerterminal, brannvesen, grensekontroll og toll.   Hittil har Luftfartstilsynet og Israels flyplassmyndighet ikke vært part i planene om å bygge flyplassen. Det er heller ikke klart hvem som skal finansiere byggingen.  Målet er blant annet å tillate små fly (som Boeing 737 og Airbus A320) fra Europa. Disse typer fly er ansvarlige for de fleste operasjonene på Ben Gurion flyplass. Israelske transportører bruker dem på innenlandske og regionale flyvninger, og de fleste lavprisselskapene bruker dem til driften.  Tamar Regional Council håper at en ny flyplass vil bidra til turisme til regionen og styrke etterspørselen etter Dødehavsferier.  

Det regionale regionrådet Tamar ved Dødehavet har planer om å konvertere den beskjedne Bar-Yehuda flyplass i nærheten av Masada til en internasjonal flyplass, skriver næringslivsavisen Globes.

Dead Sea Region Economic Co. fremmer et slikt prosjekt og har nylig sendt inn et forslag til District Planning and Building Commission.  

I forslaget skrev selskapet: «Denne planen gjenkjenner turistpotensialet i denne regionen, i sin historie, på grunn av sin nærhet til Masada, og i sin geografi,» skrev selskapet i sitt forslag. Forslaget innebærer at flyplassen vil bli oppgradert for å tjene som gateway for internasjonal turisme.

 Bar-Yehuda flyplass er plassert to kilometer nord for Masada og ble etablert av IDFs Engineering Corps i 1963. Banen er 1200 meter lang og betjener helikoptre og lette fly.  

Dødehavet Region Economic Co., som arbeider under Tamar Region Council, planlegger å bygge en internasjonal II-flyplass. Dette ville kreve en 2000 meter lang rullebane, kontrolltårn, passasjerterminal, brannvesen, grensekontroll og toll.  

Hittil har Luftfartstilsynet og Israels flyplassmyndighet ikke vært part i planene om å bygge flyplassen. Det er heller ikke klart hvem som skal finansiere byggingen. 

Målet er blant annet å tillate små fly (som Boeing 737 og Airbus A320) fra Europa. Disse typer fly er ansvarlige for de fleste operasjonene på Ben Gurion flyplass. Israelske transportører bruker dem på innenlandske og regionale flyvninger, og de fleste lavprisselskapene bruker dem til driften. 

Tamar Regional Council håper at en ny flyplass vil bidra til turisme til regionen og styrke etterspørselen etter Dødehavsferier.