Israel har en av verdens beste rykter i kampen mot menneskehandel, fremkommer det fra en fersk amerikansk rapport. Det er det åttende året på rad der Israels innsats har vært spesielt bemerkelsesverdig, skriver Israel Hayom. I 2019-rapporten om menneskehandel rangerer Israel som leder i verden i kampen mot ulovlig handel med mennesker med henblikk på tvangsarbeid, seksuelt slaveri eller kommersiell seksuell utnyttelse. Israel er plassert i en gruppe sammen med 33 land. Det israelske Justisdepartementet sier at israelske rettshåndhevelsesbyråer driver en aggressiv og kompromissløs kamp mot den lokale menneskehandelen, som antas å generere om lag 1 milliard dollar årlig. Den amerikanske offentlige rapporten bemerker at Israel tar en trekantet tilnærming til bekjempelse av menneskehandel, med fokus på innsatsen mot forebygging, håndhevelse og beskyttelse av ofrene. I løpet av 2018 ble 59 ofre for menneskehandel og slaveri identifisert i Israel, 139 kriminelle undersøkelser ble åpnet og 22 anklager ble arkivert i forbindelse med menneskehandel. Rapporten, som gjennomgår global innsats mot menneskehandel, er publisert siden 2001. Den er delt inn i tre grupper, i henhold til innsatsen som hvert land investerer i å bekjempe denne kriminelle virksomheten. Siden 2012 har Israel opprettholdt sin toppnivåstatus, mens flere vestlige land, inkludert Tyskland, Italia og Danmark, har mistet sin topprangering.

Israel har en av verdens beste rykter i kampen mot menneskehandel, fremkommer det fra en fersk amerikansk rapport. Det er det åttende året på rad der Israels innsats har vært spesielt bemerkelsesverdig, skriver Israel Hayom. I 2019-rapporten om menneskehandel rangerer Israel som leder i verden i kampen mot ulovlig handel med mennesker med henblikk på tvangsarbeid, seksuelt slaveri eller kommersiell seksuell utnyttelse. Israel er plassert i en gruppe sammen med 33 land.

Det israelske Justisdepartementet sier at israelske rettshåndhevelsesbyråer driver en aggressiv og kompromissløs kamp mot den lokale menneskehandelen, som antas å generere om lag 1 milliard dollar årlig.

Den amerikanske offentlige rapporten bemerker at Israel tar en trekantet tilnærming til bekjempelse av menneskehandel, med fokus på innsatsen mot forebygging, håndhevelse og beskyttelse av ofrene.

I løpet av 2018 ble 59 ofre for menneskehandel og slaveri identifisert i Israel, 139 kriminelle undersøkelser ble åpnet og 22 anklager ble arkivert i forbindelse med menneskehandel.

Rapporten, som gjennomgår global innsats mot menneskehandel, er publisert siden 2001. Den er delt inn i tre grupper, i henhold til innsatsen som hvert land investerer i å bekjempe denne kriminelle virksomheten.

Siden 2012 har Israel opprettholdt sin toppnivåstatus, mens flere vestlige land, inkludert Tyskland, Italia og Danmark, har mistet sin topprangering.