Statsminister Benjamin Netanyahu har godkjent bygget av et internasjonalt felthospital for å behandle innbyggere i Gaza, skriver World Israel News. Ifølge en artikkel i den israelske dagsavisen Yediot Aharonot, kom statsminister Benjamin Netanyahu til enighet om å bygge et internasjonalt felthospital ved Erez Crossing for å behandle arabere som lever under Hamas 'regjering. Denne nyheten følger en våpenhvileavtale mellom Israel og Hamas, undertegnet torsdag. Erez Crossing er inngangs- og utgangsstedet mellom Israel og Gazastripen. Yediot Aharonot skriver at sykehuset vil ha 16 avdelinger og bli forvaltet av et internasjonalt medisinsk team. Private organisasjoner fra Amerika vil stå for finansieringen. En informert palestinere forteller til World Israel News, under forutsetning av anonymitet, at hvis sykehuset og dets omsorgspersoner er under internasjonal regi, har det potensial til å fungere vellykket. Men dersom Hamas involveres frykter han at innsatsen være verdiløs. Dette er ikke første gang et felthospital er etablert på Erez Crossing. I 2014 åpnet Israels forsvarsstyrker (IDF) et felthospital ved Erez Crossing for å hjelpe syke og skadede palestiner fra Gaza.  IDF-talsmannens kontor rapporterte på det tidspunktet at mange Gazans nektet medisinsk behandling fra dette sykehuset på grunn av bekymringer for at Hamas ville mistenke at de samarbeider med fienden. Siden 1995 har det vært samarbeid mellom Israel og Den palestinske myndighet for å gi medisinsk behandling på israelske sykehus til palestinerne som bor i Judea og Samaria. En rapport fra 2018 fra koordinering av regjeringsaktiviteter i Territories Unit (COGAT) konkluderte med at det dette året ble det gitt 20.000 tillatelser til palestinerne som bor i Judea og Samaria for å motta medisinsk behandling på israelske sykehus.

 Statsminister Benjamin Netanyahu har godkjent bygget av et internasjonalt felthospital for å behandle innbyggere i Gaza, skriver World Israel News. Ifølge en artikkel i den israelske dagsavisen Yediot Aharonot, kom statsminister Benjamin Netanyahu til enighet om å bygge et internasjonalt felthospital ved Erez Crossing for å behandle arabere som lever under Hamas ‘regjering.

Denne nyheten følger en våpenhvileavtale mellom Israel og Hamas, undertegnet torsdag. Erez Crossing er inngangs- og utgangsstedet mellom Israel og Gazastripen. Yediot Aharonot skriver at sykehuset vil ha 16 avdelinger og bli forvaltet av et internasjonalt medisinsk team. Private organisasjoner fra Amerika vil stå for finansieringen.

En informert palestinere forteller til World Israel News, under forutsetning av anonymitet, at hvis sykehuset og dets omsorgspersoner er under internasjonal regi, har det potensial til å fungere vellykket. Men dersom Hamas involveres frykter han at innsatsen være verdiløs.

Dette er ikke første gang et felthospital er etablert på Erez Crossing. I 2014 åpnet Israels forsvarsstyrker (IDF) et felthospital ved Erez Crossing for å hjelpe syke og skadede palestiner fra Gaza.  IDF-talsmannens kontor rapporterte på det tidspunktet at mange Gazans nektet medisinsk behandling fra dette sykehuset på grunn av bekymringer for at Hamas ville mistenke at de samarbeider med fienden.

Siden 1995 har det vært samarbeid mellom Israel og Den palestinske myndighet for å gi medisinsk behandling på israelske sykehus til palestinerne som bor i Judea og Samaria. En rapport fra 2018 fra koordinering av regjeringsaktiviteter i Territories Unit (COGAT) konkluderte med at det dette året ble det gitt 20.000 tillatelser til palestinerne som bor i Judea og Samaria for å motta medisinsk behandling på israelske sykehus.