Verdens første helelektriske fly er kanskje ikke uventet utviklet av et israelsk firma. Selskaper, Eviaton, har nå signert sin første avtale, med den amerikanske regionaloperatøren Cape Air, skriver Globes. Det dreier seg om et tosifret antall fly. Flyet ble nylig presentert på Paris Air Show. Flyet, kalt Alice, kan bære opp til ni passasjerer og har en rekkevidde på opptil 650 miles. «Vi opererer med en brøkdel av kostnadene ved konvensjonelle jetliners, og Alice vil omdefinere hvordan folk reiser regionalt og innvarsler en ny æra med fly som er roligere renere og kostnadseffektive», sier Eviation CEO Omer Bar-Yohay til Reuters. Flyet gjennomgår for øyeblikket testflyvninger og håper å motta sertifisering innen 2021. Eviation forventer å begynne frakt for kommersiell bruk innen 2022. Cape Air grunnlegger og konsernsjef Dan Wolf ser at han ser enorme muligheter til å redusere miljøpåvirkningen Cape Airs virksomhet. Flyet er designet for kortflyvninger og koster ca. 4 millioner dollar, mye billigere enn konvensjonelle jet-drevne fly.

Verdens første helelektriske fly er kanskje ikke uventet utviklet av et israelsk firma. Selskaper, Eviaton, har nå signert sin første avtale, med den amerikanske regionaloperatøren Cape Air, skriver Globes. Det dreier seg om et tosifret antall fly. Flyet ble nylig presentert på Paris Air Show. Flyet, kalt Alice, kan bære opp til ni passasjerer og har en rekkevidde på opptil 650 miles.

«Vi opererer med en brøkdel av kostnadene ved konvensjonelle jetliners, og Alice vil omdefinere hvordan folk reiser regionalt og innvarsler en ny æra med fly som er roligere renere og kostnadseffektive», sier Eviation CEO Omer Bar-Yohay til Reuters.

Flyet gjennomgår for øyeblikket testflyvninger og håper å motta sertifisering innen 2021. Eviation forventer å begynne frakt for kommersiell bruk innen 2022.

Cape Air grunnlegger og konsernsjef Dan Wolf ser at han ser enorme muligheter til å redusere miljøpåvirkningen Cape Airs virksomhet. Flyet er designet for kortflyvninger og koster ca. 4 millioner dollar, mye billigere enn konvensjonelle jet-drevne fly.