Kassym-Jomart Tokayev er valgt som ny president i Kasakhstan. Det var ikke et dårlig valg for Israel. I intervju med Israel Hayom sier presidenten at hans vurdering og holdning til Israel er hundre prosent positiv. Han fremhever israelsk kompetanse innen teknologi.   «Jeg tror at vi bør ha mer samarbeid innen teknologi. Israel er et av de ledende landene i verden når det gjelder avansert teknologi og Kasakhstan trenger teknologi. Jeg tror vi ville være veldig glade for å nyte noen virkelige produkter av den teknologiske utviklingen i Israel, så jeg tror at denne typen samarbeid ville være ganske nyttig. Kasakhstan er veldig åpen for samarbeid,» sier han til Israel Hayom. Presidenten sier han «selvfølgelig» vil besøke Israel. Det vil ikke være første gang. «Jeg hadde det privilegium å lede delegasjonen fra Kasakhstan til Israel i forbindelse med markeringen av 60-årsdagen for uavhengighet og etablering av Staten Israel. Jeg var veldig imponert over det jeg hadde sett under feiringen,» forteller han. Presidenten som har vært både FN-diplomat og utenriksminister forteller at han pleide å ha et veldig nært forhold til den tidligere israelske presidenten Shimon Peres da han var utenriksminister og senere president. «Jeg vil gjøre mitt beste for å øke og lette samarbeidet mellom våre land. For et par år siden hadde jeg et møte med statsminister Benjamin Netanyahu da han kom hit på sitt første besøk, og han var veldig imponert over Kasakhstan. Jeg snakket godt med ham om en rekke problemer som er på dagsordenen for vårt gjensidig samarbeid,» sier presidenten.  

Kassym-Jomart Tokayev er valgt som ny president i Kasakhstan. Det var ikke et dårlig valg for Israel. I intervju med Israel Hayom sier presidenten at hans vurdering og holdning til Israel er hundre prosent positiv. Han fremhever israelsk kompetanse innen teknologi.  

«Jeg tror at vi bør ha mer samarbeid innen teknologi. Israel er et av de ledende landene i verden når det gjelder avansert teknologi og Kasakhstan trenger teknologi. Jeg tror vi ville være veldig glade for å nyte noen virkelige produkter av den teknologiske utviklingen i Israel, så jeg tror at denne typen samarbeid ville være ganske nyttig. Kasakhstan er veldig åpen for samarbeid,» sier han til Israel Hayom.

Presidenten sier han «selvfølgelig» vil besøke Israel. Det vil ikke være første gang. «Jeg hadde det privilegium å lede delegasjonen fra Kasakhstan til Israel i forbindelse med markeringen av 60-årsdagen for uavhengighet og etablering av Staten Israel. Jeg var veldig imponert over det jeg hadde sett under feiringen,» forteller han.

Presidenten som har vært både FN-diplomat og utenriksminister forteller at han pleide å ha et veldig nært forhold til den tidligere israelske presidenten Shimon Peres da han var utenriksminister og senere president.

«Jeg vil gjøre mitt beste for å øke og lette samarbeidet mellom våre land. For et par år siden hadde jeg et møte med statsminister Benjamin Netanyahu da han kom hit på sitt første besøk, og han var veldig imponert over Kasakhstan. Jeg snakket godt med ham om en rekke problemer som er på dagsordenen for vårt gjensidig samarbeid,» sier presidenten.