Israelerne Saar Wilf (45) og Nadav Benedek (38) i selskapet Bzigo har laget det aller første apparat som aktivt kan finne insektene for deg, skriver miff.no. Så snart en mygg har landet på et sted, sender apparatet, som har fått navnet Bzigo, en laserstråle mot området. I tillegg kan eieren få et varsel på mobiltelefonen. Dermed blir det lett å se hvor myggen er før man dreper insektet. Det har tatt tre år å utvikle apparatet som ligner på en liten boks på størrelse med en mobiltelefon. Ved å bruke et høyoppløselig vidvinkel-kamera som kontinuerlig skanner vegg og tak, og en spesialutviklet algoritme, kan apparatet oppdage myggens bevegelser, skriver Yedioth Aharonoth i en artikkel publisert 7. juni, som refereres av miff.no. Selv om dagens modell bare kan hjelpe til med å finne blodsugeren, har israelerne planer om å lage en versjon som også kan drepe myggen. «Det er faktisk en enkel oppgave å ta livet av mygg. Det vanskelige er å finne dem. Mygg er eksperter på å unngå å bli oppdaget av mennesker. De angriper oss når vi ikke ser dem. Men så snart du vet at det er en mygg i rommet, og du kan finne ut hvor den lander, er det enkelt å drepe den, skriver Bzigo på sin egen nettside.

Israelerne Saar Wilf (45) og Nadav Benedek (38) i selskapet Bzigo har laget det aller første apparat som aktivt kan finne insektene for deg, skriver miff.no. Så snart en mygg har landet på et sted, sender apparatet, som har fått navnet Bzigo, en laserstråle mot området. I tillegg kan eieren få et varsel på mobiltelefonen. Dermed blir det lett å se hvor myggen er før man dreper insektet.

Det har tatt tre år å utvikle apparatet som ligner på en liten boks på størrelse med en mobiltelefon. Ved å bruke et høyoppløselig vidvinkel-kamera som kontinuerlig skanner vegg og tak, og en spesialutviklet algoritme, kan apparatet oppdage myggens bevegelser, skriver Yedioth Aharonoth i en artikkel publisert 7. juni, som refereres av miff.no.

Selv om dagens modell bare kan hjelpe til med å finne blodsugeren, har israelerne planer om å lage en versjon som også kan drepe myggen.

«Det er faktisk en enkel oppgave å ta livet av mygg. Det vanskelige er å finne dem. Mygg er eksperter på å unngå å bli oppdaget av mennesker. De angriper oss når vi ikke ser dem. Men så snart du vet at det er en mygg i rommet, og du kan finne ut hvor den lander, er det enkelt å drepe den, skriver Bzigo på sin egen nettside.