Israels forbrukerprisindeks, tilsvarende den norske konsumprisindeksen, økte med 0,7% i mai til 101,7 poeng, rapporterer det israelske sentralbyrået for statistikk. Dette var over analytikernes forventninger, skriver næringslivsavisen Globes.  Indeksen eksklusive boliger steg 0,9%. Det var bemerkelsesverdige økninger i mars i prisene på fersk frukt (opp 10,2%) og av klær og fottøy (opp 7,8%). Siden begynnelsen av 2019 har den israelske konsumprisindeksen økt med 1,5%, og indeksen eksklusive bolig har steget 1,8%. I tolv måneder til slutten av mai økte KPI 1,5%, og indeksen eksklusive boliger steg 1,2%. Trendtallene for februar 2019 til mai 2019 viser at den nåværende årlige inflasjonen er 2,1%. Det er innenfor regjeringens målområde på 1-3%.

Israels forbrukerprisindeks, tilsvarende den norske konsumprisindeksen, økte med 0,7% i mai til 101,7 poeng, rapporterer det israelske sentralbyrået for statistikk. Dette var over analytikernes forventninger, skriver næringslivsavisen Globes.  Indeksen eksklusive boliger steg 0,9%. Det var bemerkelsesverdige økninger i mars i prisene på fersk frukt (opp 10,2%) og av klær og fottøy (opp 7,8%).

Siden begynnelsen av 2019 har den israelske konsumprisindeksen økt med 1,5%, og indeksen eksklusive bolig har steget 1,8%. I tolv måneder til slutten av mai økte KPI 1,5%, og indeksen eksklusive boliger steg 1,2%.
Trendtallene for februar 2019 til mai 2019 viser at den nåværende årlige inflasjonen er 2,1%. Det er innenfor regjeringens målområde på 1-3%.