Israels nasjonale infrastrukturkomité har godkjent planene om å bygge et kabelbanesystem til en kostnadsramme på 55 millioner dollar for å transportere besøkende inn og ut av Jerusalems gamleby. Bak forslaget står Turistdepartementet og Jerusalem Development Authority. De har ønsket seg en 1,5-km lang taubanerute for å avhjelpe trafikkbelastning og øke tilgjengeligheten til området som inkluderer Jerusalems gamleby. Ruten vil strekke seg fra Jerusalem's First Station-kompleks til Mount Zion, og deretter ned til Old Towns Dung Gate, nær inngangen til Wall Street Plaza og City of David arkeologiske park. Når den er godkjent vil taubanen kunne bære 3000 passasjerer i timen i hver retning, ved å benytte 73 vogner. Noen motstandere har sagt at den moderne strukturen vil skade byens gamle følelse, og palestinske grupper har protestert mot planen og sier at vogner vil bevege seg over palestinske områder.

Israels nasjonale infrastrukturkomité har godkjent planene om å bygge et kabelbanesystem til en kostnadsramme på 55 millioner dollar for å transportere besøkende inn og ut av Jerusalems gamleby. Bak forslaget står Turistdepartementet og Jerusalem Development Authority. De har ønsket seg en 1,5-km lang taubanerute for å avhjelpe trafikkbelastning og øke tilgjengeligheten til området som inkluderer Jerusalems gamleby.

Ruten vil strekke seg fra Jerusalem’s First Station-kompleks til Mount Zion, og deretter ned til Old Towns Dung Gate, nær inngangen til Wall Street Plaza og City of David arkeologiske park.

Når den er godkjent vil taubanen kunne bære 3000 passasjerer i timen i hver retning, ved å benytte 73 vogner.

Noen motstandere har sagt at den moderne strukturen vil skade byens gamle følelse, og palestinske grupper har protestert mot planen og sier at vogner vil bevege seg over palestinske områder.