Til tross for verdensomspennende kampanjer for å boikotte israelske produkter kan Israel Export Institute fortelle at etterspørselen etter israelske viner og sprit fortsetter å vokse med en hastighet på ca. 6 prosent årlig. Nylig vant en vin fra en vingård i Samaria en prestisjetung internasjonal konkurranse i London. Gvaot Winery, som ligger i hjertet av Samaria, på bredden av Nahal Shiloh, vant en gullmedalje på den prestisjetunge Decanter World Wine Awards (DWWA) -konkurransen som ble avholdt i London for to uker siden, forteller United With Israel. Den vinnende vinen var selskapets 2016 Cabernet Sauvignon. Denne vinen fikk imponerende 95 poeng, noe som sjelden skjer i denne konkurransen. «Jeg er begeistret av den imponerende seieren og lover kundene mine i Israel og rundt om i verden å fortsette den historiske, oppdaterte og innovative veien til vinverdenen i Israel generelt og spesielt i Samaria,» sier sier Eliav Miller, konsernsjef i Gvaot Winery. Årets konkurranse var 16. Decanter World Wine, en internasjonal vinkonkurranse etablert og administrert av Britain’s Decanter wine magazine. Den regnes av flere eksperter som verdens største og mest prestisjefylte vinkonkurranse.  Årets panel besto av over 270 dommere. Vinene dømmes gjennom blinde smaksprøver ordnet etter land, region, farge, drue, stil, årgang og pris, forteller United With Israel. Gvaot Winery tar hensyn til bruk av avansert teknologi, profesjonell kunnskap om vinproduksjon og en unik, langsom, kald gjæring som holder aromaene og smaken av druene. Vingården ligger 800 meter over havets nivå i en kupert region kjent for sin gamle tradisjon for vellykket vinodling. Faktisk har hundrevis av gamle vinpresser blitt funnet i hele denne regionen som vitner om den historiske spredning av vinproduksjon i området. Disse spesielle forholdene, hevder Gvaot, produserer kvalitetsviner med karakteristisk karakter og smak. Det er for tiden mer enn 350 vingårder i landet som produserer 65 millioner flasker om året.

Til tross for verdensomspennende kampanjer for å boikotte israelske produkter kan Israel Export Institute fortelle at etterspørselen etter israelske viner og sprit fortsetter å vokse med en hastighet på ca. 6 prosent årlig. Nylig vant en vin fra en vingård i Samaria en prestisjetung internasjonal konkurranse i London.

Gvaot Winery, som ligger i hjertet av Samaria, på bredden av Nahal Shiloh, vant en gullmedalje på den prestisjetunge Decanter World Wine Awards (DWWA) -konkurransen som ble avholdt i London for to uker siden, forteller United With Israel.

Den vinnende vinen var selskapets 2016 Cabernet Sauvignon. Denne vinen fikk imponerende 95 poeng, noe som sjelden skjer i denne konkurransen.

«Jeg er begeistret av den imponerende seieren og lover kundene mine i Israel og rundt om i verden å fortsette den historiske, oppdaterte og innovative veien til vinverdenen i Israel generelt og spesielt i Samaria,» sier sier Eliav Miller, konsernsjef i Gvaot Winery.

Årets konkurranse var 16. Decanter World Wine, en internasjonal vinkonkurranse etablert og administrert av Britain’s Decanter wine magazine. Den regnes av flere eksperter som verdens største og mest prestisjefylte vinkonkurranse.  Årets panel besto av over 270 dommere. Vinene dømmes gjennom blinde smaksprøver ordnet etter land, region, farge, drue, stil, årgang og pris, forteller United With Israel.

Gvaot Winery tar hensyn til bruk av avansert teknologi, profesjonell kunnskap om vinproduksjon og en unik, langsom, kald gjæring som holder aromaene og smaken av druene.

Vingården ligger 800 meter over havets nivå i en kupert region kjent for sin gamle tradisjon for vellykket vinodling. Faktisk har hundrevis av gamle vinpresser blitt funnet i hele denne regionen som vitner om den historiske spredning av vinproduksjon i området. Disse spesielle forholdene, hevder Gvaot, produserer kvalitetsviner med karakteristisk karakter og smak.

Det er for tiden mer enn 350 vingårder i landet som produserer 65 millioner flasker om året.