Israels forsvarsstyrkes medisinske korps er midt i et pilotprogram som plasserer sykepleiere i kampavdelinger. Endringen er utformet for å forbedre militærets medisinske tjenester, skriver JNS. IDF hovedesykepleier Oshrat Gozlan forteller at rundt 200 sykepleiere tjener i militæret i dag, men i motsetning til tidligere er et økende antall av dem i felten sammen med kampsoldater. "Tidligere så du dem hovedsakelig vekk fra fronten, i førstehjelpsklinikker eller i enheten som følger med sykehuset. Nå er det en trend med økende antall sykepleiere som styrker den medisinske kjeden i feltet, sier Gozlan. Pilotprogrammet begynte for et og et halvt år siden. «I tillegg til deres unike kunnskap, bringer sykepleiere med seg den essensielle kvaliteten på empati, et ønske om å lytte, en vilje til å takle pasientens nød - kvaliteter som gjør deres tilstedeværelse til en medisinsk kraftmultiplikator i kampenheter».

Israels forsvarsstyrkes medisinske korps er midt i et pilotprogram som plasserer sykepleiere i kampavdelinger. Endringen er utformet for å forbedre militærets medisinske tjenester, skriver JNS. IDF hovedesykepleier Oshrat Gozlan forteller at rundt 200 sykepleiere tjener i militæret i dag, men i motsetning til tidligere er et økende antall av dem i felten sammen med kampsoldater.

“Tidligere så du dem hovedsakelig vekk fra fronten, i førstehjelpsklinikker eller i enheten som følger med sykehuset. Nå er det en trend med økende antall sykepleiere som styrker den medisinske kjeden i feltet, sier Gozlan. Pilotprogrammet begynte for et og et halvt år siden.

«I tillegg til deres unike kunnskap, bringer sykepleiere med seg den essensielle kvaliteten på empati, et ønske om å lytte, en vilje til å takle pasientens nød – kvaliteter som gjør deres tilstedeværelse til en medisinsk kraftmultiplikator i kampenheter».