Israel gjorde nesten rent bord da elitestyrker fra 14 land deltok i en snikskytterkonkurranse i Israel, med den israelske hæren som vert, fremgår det av en reportasje i World Israel News. Blant deltakende land var USA, Tyskland og Ungarn.25 lag deltok i snikskytterkonkurranse fra allierte land i forrige uke, og israelske lag stakk av med de tre øverste plassene. IDF Sniper's Divisjon tok først plass i arrangementet, med andreplass på Duvdevan Undercover-enheten. Israels luftvåpens Shaldag-enhet tok tredje plass. Konkurransen ble delt inn i to deler. I den internasjonale konkurransen inkluderte deltakerne kommando-enheter fra 14 land, som for eksempel USA, Tyskland, Ungarn, Italia, Kypros og andre. Snikskytterlag måtte vise sine ferdigheter i flere kampscenarier som målte deres utholdenhet og nøyaktighet. I en måtte de fullføre sine tildelte oppgaver mens de kjørte. I en annen opererte de i urbane omgivelser, en svært kompliserende faktor, skriver World Israel News. Til tross for de flotte prestasjonene fra de israelske lagene understreker en IDF-representantat andre faktorer var viktigere enn hvem som vant. «Konkurransen skapte en felles og konstruktiv dialog mellom IDF-enheter og deres parallelle enheter fra andre land», sier IDF Brigade Commander Colonel Yaron Sitbon. «Det ga også de besøkende muligheten til å se hvordan de israelske spesielle anti-terroriststyrkene jobbet, da den andre delen av konkurransen bare fant sted blant elite IDF-enheter,» legger han til.

Israel gjorde nesten rent bord da elitestyrker fra 14 land deltok i en snikskytterkonkurranse i Israel, med den israelske hæren som vert, fremgår det av en reportasje i World Israel News. Blant deltakende land var USA, Tyskland og Ungarn.25 lag deltok i snikskytterkonkurranse fra allierte land i forrige uke, og israelske lag stakk av med de tre øverste plassene.

IDF Sniper’s Divisjon tok først plass i arrangementet, med andreplass på Duvdevan Undercover-enheten. Israels luftvåpens Shaldag-enhet tok tredje plass.

Konkurransen ble delt inn i to deler. I den internasjonale konkurransen inkluderte deltakerne kommando-enheter fra 14 land, som for eksempel USA, Tyskland, Ungarn, Italia, Kypros og andre.

Snikskytterlag måtte vise sine ferdigheter i flere kampscenarier som målte deres utholdenhet og nøyaktighet. I en måtte de fullføre sine tildelte oppgaver mens de kjørte. I en annen opererte de i urbane omgivelser, en svært kompliserende faktor, skriver World Israel News.

Til tross for de flotte prestasjonene fra de israelske lagene understreker en IDF-representantat andre faktorer var viktigere enn hvem som vant.

«Konkurransen skapte en felles og konstruktiv dialog mellom IDF-enheter og deres parallelle enheter fra andre land», sier IDF Brigade Commander Colonel Yaron Sitbon.

«Det ga også de besøkende muligheten til å se hvordan de israelske spesielle anti-terroriststyrkene jobbet, da den andre delen av konkurransen bare fant sted blant elite IDF-enheter,» legger han til.