En ny ordning fastsetter frister for utstedelse av tillatelser og regulerer mengder som er tillatt importert privat, skriver det israelske næringslivsbladet Globes. Økonomiminister Eli Cohen har undertegnet en personlig importordning som fastsetter forskrifter for å gjøre prosessen enklere.  I løpet av de siste to ukene har online handelsgigant Amazon begynt å sette opp en lokal nettverkshandel plattform i Israel, men mange israelere handler på utenlandske nettsteder, et område som hittil ikke har blitt fullstendig regulert, skriver Globes. Den nye forordningen forkorter tiden det tar for å skaffe de nødvendige tillatelsene, fastsetter en maksimal tidsbegrensning og angir hvilke mengder varer som kan føres inn i Israel som personlig import. Under forordningen kan varer for personlig bruk importeres inntil en grense på fem enheter eller 1000 dollar. De aktuelle varene er kosttilskudd, personlig pleie og kosmetiske produkter, kjøretøydeler og tilbehør som et barnesete, støvsugere, kjøleskap, strykejern, oppvaskmaskiner, ovner, datamaskiner, fjernsyn, skrivere og lignende. For varer som krever tillatelse, vil maksimaltidspunktet for utstedelse være to dager, med unntak av telekommunikasjon og transportprodukter, hvor maksimal tid vil være fjorten dager, som faller til fem dager etter to år. Import med det formål å bygge eller renovere et hjem vil bli tillatt i større mengder, forutsatt at importøren viser at importen er for et av disse formålene. Økonomiministeriet presenterte statistikk basert på en rapport fra Israels Bank i 2017 som viser at i sektorer utsatt for personlig import falt prisene i Israel betydelig i perioden 2011-2017. I personlig pleieprodukter og kosmetikk falt prisene med nesten 20%; i lyd- og videosystemene var nedgangen mer enn 50%; i klær og fottøy var det 10%; og i møbler og husholdningsapparater var det nesten 15%. Ifølge departementet viser rapporten at til tross for den betydelige effekten av personlig import på prisene, representerer de bare en liten del av en månedlig husholdningsutgift.  

En ny ordning fastsetter frister for utstedelse av tillatelser og regulerer mengder som er tillatt importert privat, skriver det israelske næringslivsbladet Globes. Økonomiminister Eli Cohen har undertegnet en personlig importordning som fastsetter forskrifter for å gjøre prosessen enklere.

 I løpet av de siste to ukene har online handelsgigant Amazon begynt å sette opp en lokal nettverkshandel plattform i Israel, men mange israelere handler på utenlandske nettsteder, et område som hittil ikke har blitt fullstendig regulert, skriver Globes.

Den nye forordningen forkorter tiden det tar for å skaffe de nødvendige tillatelsene, fastsetter en maksimal tidsbegrensning og angir hvilke mengder varer som kan føres inn i Israel som personlig import.

Under forordningen kan varer for personlig bruk importeres inntil en grense på fem enheter eller 1000 dollar. De aktuelle varene er kosttilskudd, personlig pleie og kosmetiske produkter, kjøretøydeler og tilbehør som et barnesete, støvsugere, kjøleskap, strykejern, oppvaskmaskiner, ovner, datamaskiner, fjernsyn, skrivere og lignende.

For varer som krever tillatelse, vil maksimaltidspunktet for utstedelse være to dager, med unntak av telekommunikasjon og transportprodukter, hvor maksimal tid vil være fjorten dager, som faller til fem dager etter to år.

Import med det formål å bygge eller renovere et hjem vil bli tillatt i større mengder, forutsatt at importøren viser at importen er for et av disse formålene.

Økonomiministeriet presenterte statistikk basert på en rapport fra Israels Bank i 2017 som viser at i sektorer utsatt for personlig import falt prisene i Israel betydelig i perioden 2011-2017. I personlig pleieprodukter og kosmetikk falt prisene med nesten 20%; i lyd- og videosystemene var nedgangen mer enn 50%; i klær og fottøy var det 10%; og i møbler og husholdningsapparater var det nesten 15%.

Ifølge departementet viser rapporten at til tross for den betydelige effekten av personlig import på prisene, representerer de bare en liten del av en månedlig husholdningsutgift.