I dag feirer israelerne sin nasjonaldag, etter den jødiske kalenderen. Etter vår kalender ble Israel etablert 14.mai. Det åpner for enda en feiring. Og mange mener nok at dette landet fortjener mist to feiringer. Gratulerer Israel. «Det jødiske folk har oppnådd noe som ingen andre har oppnådd», sier israelsk statsminister Netanyahu i sin hilsen på uavhengighetsdagen. «Yom Ha'atzmaut - Israels uavhengighetsdag, er en bemerkelsesverdig feiringsdag,» sier han. «Etter to tusen år med eksil returnerte det jødiske folk til sitt gamle hjemland, Israels land, for 71 år siden. Til tross for dype prøvelser og trengsler har den moderne jødiske staten en blomstrende økonomi, bemerkelsesverdig innovasjon og et demokratisk, fritt samfunn i hjertet av Midtøsten,» legger han til. Hør hilsenen hans her

I dag feirer israelerne sin nasjonaldag, etter den jødiske kalenderen. Etter vår kalender ble Israel etablert 14.mai. Det åpner for enda en feiring. Og mange mener nok at dette landet fortjener mist to feiringer. Gratulerer Israel. «Det jødiske folk har oppnådd noe som ingen andre har oppnådd», sier israelsk statsminister Netanyahu i sin hilsen på uavhengighetsdagen.

«Yom Ha’atzmaut – Israels uavhengighetsdag, er en bemerkelsesverdig feiringsdag,» sier han. «Etter to tusen år med eksil returnerte det jødiske folk til sitt gamle hjemland, Israels land, for 71 år siden. Til tross for dype prøvelser og trengsler har den moderne jødiske staten en blomstrende økonomi, bemerkelsesverdig innovasjon og et demokratisk, fritt samfunn i hjertet av Midtøsten,» legger han til.

Hør hilsenen hans her