Israels Delek-gruppe har inngått en 2 milliarder dollar-avtale om Chevrons oljefelt i Nordsjøen, skriver World Israel News. Israels Delek-gruppe, kontrollert av Yitzhak Tshuva, er forventet å ha klar en avtale via sin olje- og gassoperatør Ithaca Energy innen dager, sier flere kilder. Det amerikanske oljeselskapet Chevron Corp avsluttet salget av sine sentrale Nordsjø olje- og gassfelt Alba, Alder, Captain, Elgin / Franklin, Erskine og Jade, samt Britannia-plattformen og satellittene i juli, med hjelp av den amerikanske investeringsbanken Morgan Stanley. En av kildene sier at Delek ville betale mellom 1,8 og 2 milliarder dollar for eiendelene, noe som utelukker Chevrons 19,4 prosent eierandel i BP-opererte Clair-feltet. Det israelske selskapet slo konkurrenter, inkludert et konsortium dannet av Storbritannias Premier Oil og US Private Equity Fund Apollo Global Management og også britisk petrokjemisk produsent Ineos Group, sier kildene. Oppkjøpet vil markere et nytt skritt for Delek mot den forventede offentlig noteringen, sier kildene. Selskapet kjøpte tidligere denne måneden Shell sin 22,45 prosent eierandel på Caesar-Tonga-feltet i Mexicogolfen for 965 millioner dollar. Chevron og Delek nektet å kommentere. Ithaca sier i en e-post uttalelse at selskapet kontinuerlig ser på muligheter for å utvide sin virksomhet, men vil ikke kommentere noen spesifikke situasjoner eller markedsspekulasjoner.

Israels Delek-gruppe har inngått en 2 milliarder dollar-avtale om Chevrons oljefelt i Nordsjøen, skriver World Israel News. Israels Delek-gruppe, kontrollert av Yitzhak Tshuva, er forventet å ha klar en avtale via sin olje- og gassoperatør Ithaca Energy innen dager, sier flere kilder.

Det amerikanske oljeselskapet Chevron Corp avsluttet salget av sine sentrale Nordsjø olje- og gassfelt Alba, Alder, Captain, Elgin / Franklin, Erskine og Jade, samt Britannia-plattformen og satellittene i juli, med hjelp av den amerikanske investeringsbanken Morgan Stanley.

En av kildene sier at Delek ville betale mellom 1,8 og 2 milliarder dollar for eiendelene, noe som utelukker Chevrons 19,4 prosent eierandel i BP-opererte Clair-feltet.

Det israelske selskapet slo konkurrenter, inkludert et konsortium dannet av Storbritannias Premier Oil og US Private Equity Fund Apollo Global Management og også britisk petrokjemisk produsent Ineos Group, sier kildene.

Oppkjøpet vil markere et nytt skritt for Delek mot den forventede offentlig noteringen, sier kildene. Selskapet kjøpte tidligere denne måneden Shell sin 22,45 prosent eierandel på Caesar-Tonga-feltet i Mexicogolfen for 965 millioner dollar. Chevron og Delek nektet å kommentere.

Ithaca sier i en e-post uttalelse at selskapet kontinuerlig ser på muligheter for å utvide sin virksomhet, men vil ikke kommentere noen spesifikke situasjoner eller markedsspekulasjoner.