De israelske grensemyndighetene anslår at det vil være rundt 85 000 grensepasseringer i løpet av påskeferien, fra Israel og inn i Sinai-halvøya via Taba-krysset, til tross for kraftige sikkerhetsadvarsler fra antiterror-myndighetene, skriver Israel Hayom. Tusenvis av israelere krysset grensen til Egypts Sinai-halvøy i forkant av påsken i denne uken. Taba er nærmeste egyptiske landsby til den israelske badebyen Eilat, og består stort sett bare av et fåtall badehoteller få minutters biltur, eller sågar i gangavstand, fra den israelske grensen. Hotellene holder god standard, og ligger ikke tilbake for hotellene i den israelske byen, men er vesentlig billigere, og derfor attraktive, spesielt for israelske arabere. Og de har ikke latt seg skremme av advarsler mot alvorlig fare for terrorangrep mot Sinai-turister. Antallet grensepasseringer ser ut til å bli liggende 20 prosent høyere enn i fjor. Til tross for sterke advarsler rapporterte israelske medier mandag at mer enn 23.000 israelere allerede hadde krysset Taba-grensen. Sinai er svært populært som reisemål for israelere for sin geografisk praktiske beliggenhet, milelange strekninger med uberørte strender, krystallklart vann, og berømt for snorkling og dykking.  

De israelske grensemyndighetene anslår at det vil være rundt 85 000 grensepasseringer i løpet av påskeferien, fra Israel og inn i Sinai-halvøya via Taba-krysset, til tross for kraftige sikkerhetsadvarsler fra antiterror-myndighetene, skriver Israel Hayom.

Tusenvis av israelere krysset grensen til Egypts Sinai-halvøy i forkant av påsken i denne uken. Taba er nærmeste egyptiske landsby til den israelske badebyen Eilat, og består stort sett bare av et fåtall badehoteller få minutters biltur, eller sågar i gangavstand, fra den israelske grensen.

Hotellene holder god standard, og ligger ikke tilbake for hotellene i den israelske byen, men er vesentlig billigere, og derfor attraktive, spesielt for israelske arabere. Og de har ikke latt seg skremme av advarsler mot alvorlig fare for terrorangrep mot Sinai-turister. Antallet grensepasseringer ser ut til å bli liggende 20 prosent høyere enn i fjor.

Til tross for sterke advarsler rapporterte israelske medier mandag at mer enn 23.000 israelere allerede hadde krysset Taba-grensen. Sinai er svært populært som reisemål for israelere for sin geografisk praktiske beliggenhet, milelange strekninger med uberørte strender, krystallklart vann, og berømt for snorkling og dykking.