Israels beliggenhet på et kontinentalt veikryss og landets varierte klimaforhold gjør det til et hotspot for 110 arter av sommerfugler, skriver Israel21c. "Vi er definitivt et land med eksepsjonell sommerfuglformue," forklarer Dubi Benyamini, presidenten for det israelske sommerfuglforeningen (lepidopteristforeningen). "I Israel er det rundt 110 sommerfuglarter," forteller han til Israel21c. England, til sammenligning, kan bare skryte av rundt 70. "Vi har et fascinerende land fordi vi er i et veikryss," sier han. Dette betyr for eksempel at mens sør i Israel har ørkenvær, har det nordlige området et mer middelhavsklima. Følgelig er det viktigste hotspot for sommerfugler i Israel Hermon-fjellet, hvor det finner 100 forskjellige arter, etterfulgt av Mount Meron og Upper Galilea. "Jo lenger sør du kommer avtar antall arter. I Eilat er det bare ca 10-15 arter, " sier Benyamini. Sommerfugler har nylig fått overskrifter i Israel, da milliarder fløy gjennom landet på vei fra den arabiske halvøy til Europa i slutten av mars. "På det høyeste nådde vi over en milliard sommerfugler som fløy gjennom landet hver dag," sier Benyamini. "Det var steder i Tel Aviv hvor ekte skyer av dem kunne bli sett." Nå er det førsteklasses tid til å nyte sommerfugl. "Alt er i blomst på våren, så det er også mange sommerfugler," forklarer Benyamini. Hans hovedtips for å fange sommerfugler i gang er ganske enkelt – «Gå ut i naturen og se etter uforstyrrede steder." Det er best å gjøre det på solfylte dager og på trærløse områder, siden sommerfugler søker varme, sol og luft».  

Israels beliggenhet på et kontinentalt veikryss og landets varierte klimaforhold gjør det til et hotspot for 110 arter av sommerfugler, skriver Israel21c. “Vi er definitivt et land med eksepsjonell sommerfuglformue,” forklarer Dubi Benyamini, presidenten for det israelske sommerfuglforeningen (lepidopteristforeningen).

“I Israel er det rundt 110 sommerfuglarter,” forteller han til Israel21c. England, til sammenligning, kan bare skryte av rundt 70.

“Vi har et fascinerende land fordi vi er i et veikryss,” sier han. Dette betyr for eksempel at mens sør i Israel har ørkenvær, har det nordlige området et mer middelhavsklima. Følgelig er det viktigste hotspot for sommerfugler i Israel Hermon-fjellet, hvor det finner 100 forskjellige arter, etterfulgt av Mount Meron og Upper Galilea.

“Jo lenger sør du kommer avtar antall arter. I Eilat er det bare ca 10-15 arter, ” sier Benyamini.

Sommerfugler har nylig fått overskrifter i Israel, da milliarder fløy gjennom landet på vei fra den arabiske halvøy til Europa i slutten av mars.

“På det høyeste nådde vi over en milliard sommerfugler som fløy gjennom landet hver dag,” sier Benyamini. “Det var steder i Tel Aviv hvor ekte skyer av dem kunne bli sett.”

Nå er det førsteklasses tid til å nyte sommerfugl. “Alt er i blomst på våren, så det er også mange sommerfugler,” forklarer Benyamini.

Hans hovedtips for å fange sommerfugler i gang er ganske enkelt – «Gå ut i naturen og se etter uforstyrrede steder.” Det er best å gjøre det på solfylte dager og på trærløse områder, siden sommerfugler søker varme, sol og luft».