Utenlandske investeringer i Israel har økt med 30 prosent på to år, ifølge en ny rapport fra Sentralbyrået for statistikk utgitt på søndag, skriver telegrambyrået JNS, gjengitt av Israel Hayom. Rapporten fra Central Bureau of Statistics (CBS) viser at utenlandske investeringer i Israel utgjorde 129,1 milliarder dollar i 2017, en økning på 20,2 prosent sammenlignet med 2016 og 30 prosent høyere enn 2015, da de utenlandske investeringene var på under 100 milliarder dollar. CBS-tallene dekker investeringer av utenlandske innbyggere eller selskaper som kjøper mer enn 10 prosent aksjeandel i israelske selskaper. I 2017 gikk 60,4 prosent av utenlandske investeringer til handel og tjenester. Den gjenværende investeringen ble delt mellom høyteknologiske bedrifter (32,6 prosent), industri (28,3 prosent) og avansert teknologi (15,8 prosent). Den største mengden av investeringer fra utenlandske innbyggere kom fra USA (21,1 milliarder dollar), etterfulgt av Nederland, Caymanøyene, Canada, Kina, Luxembourg, Singapore og Sveits. I 2017 investerte israelere i utlandet 100,3 milliarder dollar i utenlandske virksomheter, hvorav over 65 prosent gikk inn i industrien. Andre fremtredende investeringsmål omfattet selskaper i olje-, kjemi- og farmasøytiske sektorer.

Utenlandske investeringer i Israel har økt med 30 prosent på to år, ifølge en ny rapport fra Sentralbyrået for statistikk utgitt på søndag, skriver telegrambyrået JNS, gjengitt av Israel Hayom. Rapporten fra Central Bureau of Statistics (CBS) viser at utenlandske investeringer i Israel utgjorde 129,1 milliarder dollar i 2017, en økning på 20,2 prosent sammenlignet med 2016 og 30 prosent høyere enn 2015, da de utenlandske investeringene var på under 100 milliarder dollar.

CBS-tallene dekker investeringer av utenlandske innbyggere eller selskaper som kjøper mer enn 10 prosent aksjeandel i israelske selskaper.

I 2017 gikk 60,4 prosent av utenlandske investeringer til handel og tjenester. Den gjenværende investeringen ble delt mellom høyteknologiske bedrifter (32,6 prosent), industri (28,3 prosent) og avansert teknologi (15,8 prosent).

Den største mengden av investeringer fra utenlandske innbyggere kom fra USA (21,1 milliarder dollar), etterfulgt av Nederland, Caymanøyene, Canada, Kina, Luxembourg, Singapore og Sveits.

I 2017 investerte israelere i utlandet 100,3 milliarder dollar i utenlandske virksomheter, hvorav over 65 prosent gikk inn i industrien. Andre fremtredende investeringsmål omfattet selskaper i olje-, kjemi- og farmasøytiske sektorer.