Forskning utført av dr. Christopher Murray, direktør for Institute for Health Metrics and Evaluation, University of Washington i USA, har funnet ut at Israel har verdens mest sunne kosthold, eller for å være mer presis, verdens minst usunne diett, skriver forretningsavisen Globes.  Resultatene av studien med tittelen "Global Burden of Disease" ble publisert i britisk medisinsk journal "The Lancet." Forskningen spores trender i forbruk av 15 diettfaktorer fra 1990 til 2017 i 195 land. «Denne studien bekrefter hva mange har tenkt i flere år - at dårlig kosthold er ansvarlig for flere dødsfall enn noen annen risikofaktor i verden. Mens natrium, sukker og fett har vært fokus for politiske debatter i løpet av de siste to tiårene, tyder vår vurdering på at de ledende diettfaktorene er høyt inntak av natrium, eller lavt inntak av sunne matvarer, som hele korn, frukt, nøtter og frø og grønnsaker,» sier professor Murray.  Han fremhever også behovet for omfattende tiltak for å fremme produksjon, distribusjon og forbruk av sunne matvarer i alle nasjoner. Studien viser at landene med de laveste diettrelaterte dødsfallene var Israel (89 dødsfall per 100 000 mennesker), Frankrike, Spania, Japan og Andorra. Storbritannia var rangert som nummer 23 (127 dødsfall per 100 000) foran Irland (24) og Sverige (25), og USA ble rangert som nummer 43 (171 dødsfall per 100 000) etter Rwanda og Nigeria (41. og 42.), Kina ble rangert som nummer 140. (350 dødsfall per 100 000 innbyggere). Landene med de høyeste nivåene av diettrelaterte dødsfall var Usbekistan (892 dødsfall per 100 000 mennesker), Afghanistan, Marshalløyene, Papua Ny Guinea og Vanuatu.

Forskning utført av dr. Christopher Murray, direktør for Institute for Health Metrics and Evaluation, University of Washington i USA, har funnet ut at Israel har verdens mest sunne kosthold, eller for å være mer presis, verdens minst usunne diett, skriver forretningsavisen Globes.

 Resultatene av studien med tittelen “Global Burden of Disease” ble publisert i britisk medisinsk journal “The Lancet.” Forskningen spores trender i forbruk av 15 diettfaktorer fra 1990 til 2017 i 195 land.

«Denne studien bekrefter hva mange har tenkt i flere år – at dårlig kosthold er ansvarlig for flere dødsfall enn noen annen risikofaktor i verden. Mens natrium, sukker og fett har vært fokus for politiske debatter i løpet av de siste to tiårene, tyder vår vurdering på at de ledende diettfaktorene er høyt inntak av natrium, eller lavt inntak av sunne matvarer, som hele korn, frukt, nøtter og frø og grønnsaker,» sier professor Murray.

 Han fremhever også behovet for omfattende tiltak for å fremme produksjon, distribusjon og forbruk av sunne matvarer i alle nasjoner.

Studien viser at landene med de laveste diettrelaterte dødsfallene var Israel (89 dødsfall per 100 000 mennesker), Frankrike, Spania, Japan og Andorra.

Storbritannia var rangert som nummer 23 (127 dødsfall per 100 000) foran Irland (24) og Sverige (25), og USA ble rangert som nummer 43 (171 dødsfall per 100 000) etter Rwanda og Nigeria (41. og 42.), Kina ble rangert som nummer 140. (350 dødsfall per 100 000 innbyggere).

Landene med de høyeste nivåene av diettrelaterte dødsfall var Usbekistan (892 dødsfall per 100 000 mennesker), Afghanistan, Marshalløyene, Papua Ny Guinea og Vanuatu.