I 2015 undersøkte Weizmann-instituttet i Israel 800 mennesker for å finne ut sammensetningen av tarmfloraen deres – hvilke mikrober som befant seg i tarmen. Tarmfloraen spiller en vesentlig rolle i fordøyelsen, og sikrer at vi får de næringsstoffene vi trenger. Den har også stor påvirkning på helsen vår, og avgjør hvor motstandsdyktige vi er mot sykdommer, skriver VG. I tillegg ble blodprøver brukt til å kartlegge deltagernes kolesterolnivå og betennelsesmarkører, og så måtte alle svare på et spørreskjema om livsstilen sin. Hver person ble så gitt en lik mengde av spesifikke karbohydrater, mens blodsukkernivået deres ble overvåket. Resultatet viste ifølge VG at det er stor forskjell i blodsukkerresponsen av karbohydratene fra person til person. Forskjellene er bestemt av genetiske faktorer, fysisk form, fettprosent og mageinnhold. En deltager opplevde en tydelig økning av blodsukkeret etter å ha spist en banan, mye mer enn da den samme personen spiste en kjeks med mye sukker i. Det motsatte resultatet ble registrert hos en annen deltager. En kvinne som spiste en sunn diett bestående av grønnsaker, opplevde at blodsukkeret hennes ble skyhøyt når hun spiste en tomat.

I 2015 undersøkte Weizmann-instituttet i Israel 800 mennesker for å finne ut sammensetningen av tarmfloraen deres – hvilke mikrober som befant seg i tarmen. Tarmfloraen spiller en vesentlig rolle i fordøyelsen, og sikrer at vi får de næringsstoffene vi trenger. Den har også stor påvirkning på helsen vår, og avgjør hvor motstandsdyktige vi er mot sykdommer, skriver VG.

I tillegg ble blodprøver brukt til å kartlegge deltagernes kolesterolnivå og betennelsesmarkører, og så måtte alle svare på et spørreskjema om livsstilen sin.

Hver person ble så gitt en lik mengde av spesifikke karbohydrater, mens blodsukkernivået deres ble overvåket.

Resultatet viste ifølge VG at det er stor forskjell i blodsukkerresponsen av karbohydratene fra person til person. Forskjellene er bestemt av genetiske faktorer, fysisk form, fettprosent og mageinnhold.

En deltager opplevde en tydelig økning av blodsukkeret etter å ha spist en banan, mye mer enn da den samme personen spiste en kjeks med mye sukker i. Det motsatte resultatet ble registrert hos en annen deltager.

En kvinne som spiste en sunn diett bestående av grønnsaker, opplevde at blodsukkeret hennes ble skyhøyt når hun spiste en tomat.