Det israelske romfartøyet "Beresheet" passerte jorden for siste gang på søndag, og forventes å gå inn i månens bane på torsdag, skriver Israel Hayom. Når romskipet kommer inn i månens bane, vil det utføre en komplisert manøver for å komme inn i månens tyngdekraft, kalt månens fangst. Landing er planlagt til 11.april. California-baserte X Prize Foundation annonserte på torsdag at organisasjonen vil tildele en 1 million dollar i premie til SpaceIL hvis Beresheet fullfører landingen trygt. Israel Aerospace Industries verdsatt utviklingen av Beresheet til 100 millioner dollar. Hvis det lykkes vil det bli det første israelske romfartøyet som lander på månen, så vel som det første privateide romfartøyet til å gjøre det.  

Det israelske romfartøyet “Beresheet” passerte jorden for siste gang på søndag, og forventes å gå inn i månens bane på torsdag, skriver Israel Hayom. Når romskipet kommer inn i månens bane, vil det utføre en komplisert manøver for å komme inn i månens tyngdekraft, kalt månens fangst. Landing er planlagt til 11.april.

California-baserte X Prize Foundation annonserte på torsdag at organisasjonen vil tildele en 1 million dollar i premie til SpaceIL hvis Beresheet fullfører landingen trygt. Israel Aerospace Industries verdsatt utviklingen av Beresheet til 100 millioner dollar.

Hvis det lykkes vil det bli det første israelske romfartøyet som lander på månen, så vel som det første privateide romfartøyet til å gjøre det.