Israelske forskere sa torsdag at de har undersøkt det de mener er verdens lengste salthule ved sørspissen av Dødehavet, skriver Israel Hayom. En nylig avsluttet undersøkelse av Malham-hulen viste at den labyrintiske hulen strekker seg over 10 kilometer i lengden.  Dermed kommer den foran Irans Namakdan-hule som tidligere er antatt å være den lengste salthulen i verden. Undersøkelsen ble utført av det hebraiske universitetet i Jerusalem og en gruppe israelske, bulgarske og internasjonale frivillige. Boaz Langford, forsker ved universitetets grotteforskningssenter, og Antoniya Vlaykova, en bulgarsk grotteforsker fra European Speleological Federation, ledet ekspedisjonen. "Det som er unikt med denne hulen, i motsetning til andre saltgrotter i verden, er at den er den lengste," sier Langford. Langford og Vlaykova sa at de planlegger å publisere hele kartet av hulen i en profesjonell publikasjon de kommende månedene. Det er ingen offisiell rekord for den lengste salthulen, og slike betegnelser blir generelt bestemt av konsensus blant grotteforskere etter at et underjordisk kammer er kartlagt og publisert, skriver Israel Hayom.

Israelske forskere sa torsdag at de har undersøkt det de mener er verdens lengste salthule ved sørspissen av Dødehavet, skriver Israel Hayom. En nylig avsluttet undersøkelse av Malham-hulen viste at den labyrintiske hulen strekker seg over 10 kilometer i lengden.  Dermed kommer den foran Irans Namakdan-hule som tidligere er antatt å være den lengste salthulen i verden.

Undersøkelsen ble utført av det hebraiske universitetet i Jerusalem og en gruppe israelske, bulgarske og internasjonale frivillige.

Boaz Langford, forsker ved universitetets grotteforskningssenter, og Antoniya Vlaykova, en bulgarsk grotteforsker fra European Speleological Federation, ledet ekspedisjonen. “Det som er unikt med denne hulen, i motsetning til andre saltgrotter i verden, er at den er den lengste,” sier Langford.

Langford og Vlaykova sa at de planlegger å publisere hele kartet av hulen i en profesjonell publikasjon de kommende månedene. Det er ingen offisiell rekord for den lengste salthulen, og slike betegnelser blir generelt bestemt av konsensus blant grotteforskere etter at et underjordisk kammer er kartlagt og publisert, skriver Israel Hayom.