Lørdag døde Rafi Eitan, 92 år gammel. Han er kjent som en av israelsk dyktigste Mossad-agenter gjennom tidene, og er blitt gitt hovedæren for at Adolf Eichmann ble kidnappet i Argentina og brakt for en domstol i Israel. I tillegg har han vært general, statsråd og leder for et eget politisk parti. Eitan var kanskje mest kjent for sin rolle i 1960-operasjonen for å fange Eichmann i Argentina og bringe ham til rettssaken i Jerusalem, som fortsatt er et av Mossads mest historiske oppdrag, skriver World Israel News.  "Rafi var blant heltene til etterretningstjenestene i Israel, og deltok i utallige oppdrag,» sier Israels statsminister Benjamin Netanyahu, som også fremhever hans arbeid for å få returnert jødisk eiendom som ble tatt under Holocaust. «Vi har mistet en modig fighter, hvis bidrag til Israels sikkerhet vil bli undervist i generasjoner framover. Rafi var en født fighter som stod fast på sitt oppdrag og til det han mente var riktig. Hodene våre er bøyet i dag i hans minne,» sier Israels president Reuven Rivlin. I tillegg til andre sikkerhetstjenestemenn, uttrykte Mossads nåværende leder Yossi Cohen også sorg over Eitan's død. "Eitan var en søyle i etterretningssamfunnet generelt, og spesielt Mossad. Vi vil alltid respektere hans bidrag til Israels sikkerhet fra hans dager som ung kjemper i Palmach. Hans arbeid og hans handlinger vil bli etset i gullbokstaver i statens annaler," sier han, og legger til: «Det store flertallet av hans operasjoner kan ikke bli publisert, men de bidro sterkt til Israels sikkerhet. Israels folk skylder ham mye».

Lørdag døde Rafi Eitan, 92 år gammel. Han er kjent som en av israelsk dyktigste Mossad-agenter gjennom tidene, og er blitt gitt hovedæren for at Adolf Eichmann ble kidnappet i Argentina og brakt for en domstol i Israel. I tillegg har han vært general, statsråd og leder for et eget politisk parti.

Eitan var kanskje mest kjent for sin rolle i 1960-operasjonen for å fange Eichmann i Argentina og bringe ham til rettssaken i Jerusalem, som fortsatt er et av Mossads mest historiske oppdrag, skriver World Israel News.

 “Rafi var blant heltene til etterretningstjenestene i Israel, og deltok i utallige oppdrag,» sier Israels statsminister Benjamin Netanyahu, som også fremhever hans arbeid for å få returnert jødisk eiendom som ble tatt under Holocaust.

«Vi har mistet en modig fighter, hvis bidrag til Israels sikkerhet vil bli undervist i generasjoner framover. Rafi var en født fighter som stod fast på sitt oppdrag og til det han mente var riktig. Hodene våre er bøyet i dag i hans minne,» sier Israels president Reuven Rivlin.

I tillegg til andre sikkerhetstjenestemenn, uttrykte Mossads nåværende leder Yossi Cohen også sorg over Eitan’s død. “Eitan var en søyle i etterretningssamfunnet generelt, og spesielt Mossad. Vi vil alltid respektere hans bidrag til Israels sikkerhet fra hans dager som ung kjemper i Palmach. Hans arbeid og hans handlinger vil bli etset i gullbokstaver i statens annaler,” sier han, og legger til:

«Det store flertallet av hans operasjoner kan ikke bli publisert, men de bidro sterkt til Israels sikkerhet. Israels folk skylder ham mye».