Et sensor-og-app-system gjør McDonald's Israel til den første restaurantkjeden i verden som tilbyr full tilgang til kunder med orienteringsutfordringer, skriver United With Israel. En israelsk oppfinnelse som allerede hjelper mennesker med synsvansker å finne frem i rundt 1000 store arenaer som kjøpesentre og flyplasser i Israel, gir nå lydorientering til israelere i deres lokale McDonalds restaurant. "Da vi startet, tenkte vi på store komplekse miljøer som kjøpesentre og flyplasser fordi dette er hvor svaksynte mennesker går seg vill," sier Idan Meir, medstifter og administrerende direktør i RightHear i Ra'anana. "Men vi lærte av brukerens tilbakemeldinger at selv små miljøer kan være vanskelig for blinde eller mennesker med andre orienteringsutfordringer. Vi innså at vi kunne skape en innvirkning der også." Å få RightHear-systemet til små arenaer kan mest effektivt oppnås ved å samarbeide med kjeder, konkluderte ledere av det fireårige selskapet. Derfor tok de kontakt med McDonalds, som var villige til å utforske systemet i noen av sine 180 salgssteder over hele landet. Deretter besluttet McDonalds å distribuere det på nesten alle sine restauranter i Israel.

Et sensor-og-app-system gjør McDonald’s Israel til den første restaurantkjeden i verden som tilbyr full tilgang til kunder med orienteringsutfordringer, skriver United With Israel. En israelsk oppfinnelse som allerede hjelper mennesker med synsvansker å finne frem i rundt 1000 store arenaer som kjøpesentre og flyplasser i Israel, gir nå lydorientering til israelere i deres lokale McDonalds restaurant.

“Da vi startet, tenkte vi på store komplekse miljøer som kjøpesentre og flyplasser fordi dette er hvor svaksynte mennesker går seg vill,” sier Idan Meir, medstifter og administrerende direktør i RightHear i Ra’anana.

“Men vi lærte av brukerens tilbakemeldinger at selv små miljøer kan være vanskelig for blinde eller mennesker med andre orienteringsutfordringer. Vi innså at vi kunne skape en innvirkning der også.”

Å få RightHear-systemet til små arenaer kan mest effektivt oppnås ved å samarbeide med kjeder, konkluderte ledere av det fireårige selskapet. Derfor tok de kontakt med McDonalds, som var villige til å utforske systemet i noen av sine 180 salgssteder over hele landet. Deretter besluttet McDonalds å distribuere det på nesten alle sine restauranter i Israel.