Tirsdag åpnet Ungarn et handelskontor i Jerusalem, som det første europeiske landet på flere tiår, ifølge statsminister Benjamin Netanyahu, som sammen med den ungarske utenriksminister Péter Szijjártó deltok i seremonien med båndklipping, og avduket bygningens plakett, skriver Israel Hayom. Den ungarske diplomatiske handelsmisjonen i Jerusalem vil bli en forlengelse av den ungarske ambassaden i Israel i Tel Aviv. "Det er viktig for handel, for diplomati og for arbeidet som Ungarn leder for å forandre holdningen i Europa i forhold til Jerusalem," sa den israelske statsministeren. Ungarns statsminister Viktor Orbán kunngjorde etableringen av handelskontoret i forrige måned mens han besøkte Netanyahu i Israel. Szijjártó fortalte Netanyahu at Ungarn ikke vil følge Europakommisjonens politikk om merking av varer som er produsert i Judea og Samaria.  

Tirsdag åpnet Ungarn et handelskontor i Jerusalem, som det første europeiske landet på flere tiår, ifølge statsminister Benjamin Netanyahu, som sammen med den ungarske utenriksminister Péter Szijjártó deltok i seremonien med båndklipping, og avduket bygningens plakett, skriver Israel Hayom.

Den ungarske diplomatiske handelsmisjonen i Jerusalem vil bli en forlengelse av den ungarske ambassaden i Israel i Tel Aviv. “Det er viktig for handel, for diplomati og for arbeidet som Ungarn leder for å forandre holdningen i Europa i forhold til Jerusalem,” sa den israelske statsministeren.

Ungarns statsminister Viktor Orbán kunngjorde etableringen av handelskontoret i forrige måned mens han besøkte Netanyahu i Israel.

Szijjártó fortalte Netanyahu at Ungarn ikke vil følge Europakommisjonens politikk om merking av varer som er produsert i Judea og Samaria.