Til å være et lite land figurerer Israel høyt på listen over verdens ledende våpeneksportører, mye på grunn av høyteknologiske produkter av høy kvalitet. I en oversikt utarbeidet av Stockholm International Peace Research Institute, SIPRI, fremgår det at Israel er den åttende største våpeneksportøren i verden. I løpet av det siste tiåret økte israelsk våpeneksport med 60%, ifølge SIPRIs rapport. Amerikanske våpeneksport økte med nesten 30%, og Russland hadde en 17% reduksjon i sin utgående våpenhandel. Den årlige rapporten ble utgitt mandag av Stockholms internasjonale fredsforskningsinstitutt (SIPRI), et institutt dedikert til forskning i konflikter, våpen, våpenstyring og nedrustning. Israel var den 7. største eksportøren av våpen i verden mellom 2014 og 2017, ifølge SIPRIs tidligere årsrapport, og stod for 3,1% av den verdensomspennende våpenhandel, opp fra 2,1% i de fire årene før. De fem største leverandørene - USA, Russland, Frankrike, Tyskland og Kina - utgjorde 75% av all våpeneksport. I løpet av det siste tiåret økte israelsk våpeneksport med 60%, ifølge SIPRIs rapport. Eksporten av israelske våpen nådde en verdi på 9,2 milliarder dollar i 2017, en økning på 41,5% fra 2016, ifølge data utgitt av Israels forsvarsministerium i mai. Tre israelske våpenprodusenter var blant de 100 selskapene over hele verden som tjente mest penger ved å selge våpen i 2017, ifølge SIPRI. Nasdaq-børsnoterte Elbit Systems Ltd. er rangert som nummer 28 på listen, det statseide selskapet Israel Aerospace Industries Ltd. (IAI) på 41. plass, mens Rafael Advanced Defense Systems Ltd ble rangert som 45.

Til å være et lite land figurerer Israel høyt på listen over verdens ledende våpeneksportører, mye på grunn av høyteknologiske produkter av høy kvalitet. I en oversikt utarbeidet av Stockholm International Peace Research Institute, SIPRI, fremgår det at Israel er den åttende største våpeneksportøren i verden.

I løpet av det siste tiåret økte israelsk våpeneksport med 60%, ifølge SIPRIs rapport. Amerikanske våpeneksport økte med nesten 30%, og Russland hadde en 17% reduksjon i sin utgående våpenhandel.

Den årlige rapporten ble utgitt mandag av Stockholms internasjonale fredsforskningsinstitutt (SIPRI), et institutt dedikert til forskning i konflikter, våpen, våpenstyring og nedrustning.

Israel var den 7. største eksportøren av våpen i verden mellom 2014 og 2017, ifølge SIPRIs tidligere årsrapport, og stod for 3,1% av den verdensomspennende våpenhandel, opp fra 2,1% i de fire årene før. De fem største leverandørene – USA, Russland, Frankrike, Tyskland og Kina – utgjorde 75% av all våpeneksport.

I løpet av det siste tiåret økte israelsk våpeneksport med 60%, ifølge SIPRIs rapport. Eksporten av israelske våpen nådde en verdi på 9,2 milliarder dollar i 2017, en økning på 41,5% fra 2016, ifølge data utgitt av Israels forsvarsministerium i mai.

Tre israelske våpenprodusenter var blant de 100 selskapene over hele verden som tjente mest penger ved å selge våpen i 2017, ifølge SIPRI. Nasdaq-børsnoterte Elbit Systems Ltd. er rangert som nummer 28 på listen, det statseide selskapet Israel Aerospace Industries Ltd. (IAI) på 41. plass, mens Rafael Advanced Defense Systems Ltd ble rangert som 45.