Det er valg i Israel 9.april, og det lille liberalistiske sionistpartiet Zehut sier de kun vil bli med i en israelsk regjering som støtter legalisering av cannabis. Nå sier Likud-leder Benjamin Netanyahu at han er villig til å vurdere legalisering. Det israelske partiet Zehut ble grunnlagt i 2015 av Moshe Feiglin, tidligere visepresident i Knesset. Partiets plattform er sentrert rundt å fremme individuell frihet, inkludert økonomisk frihet. På de siste meningsmålingene ligger partiet an til å komme inn i Knesset med 4 mandater. Hvem de støtter kan bli helt avgjørende for hvem som blir statsminister i Israel etter valget. På spørsmål og svar på Likud TV Facebook-kanal mandag fikk Netanyahu spørsmål om cannabis. "Jeg vil gjerne høre om din holdning til cannabis- og legaliseringsproblemet," ble han spurt, ifølge den israelske næringslivsavisen Globes.  "Jeg har gjennomført flere endringer på dette området. Jeg har økt bruken av medisinsk cannabis. Vi tok Israel til et av verdens høyeste nivåer. For det andre sa de til meg at det er et globalt marked, slik at jeg tillot bønder å dyrke cannabis og gjøre det til en viktig eksportsektor for Israel. Jeg går nå inn i spørsmålet du reiste, og jeg gir deg et svar snart. Import kan også bli vurdert senere," svarte statsministeren. Globes mener at det ikke var tilfeldig at Netanyahu fikk dette spørsmålet. Det var styrt av hans medarbeidere som hadde til oppgave å filtrere spørsmålene. De slapp det gjennom med hensikt. Avisen mener at Netanyahu har registrert Feiglins økende støtte de siste dagene, og at det skyldes det liberalistiske partiets syn på legalisering av cannabis. Og Netanyahu trenger Zehuts støtte når regjeringskabalen skal gå opp. I Israel er støtte for legalisering trolig størst blant unge velgere, og blant forbrukere av medisinsk cannabis og deres familier, som mener det er for mye byråkrati fra Helsedepartementet forbundet med å skaffe til veie den cannabisen de har lov til å skaffe seg.  

Det er valg i Israel 9.april, og det lille liberalistiske sionistpartiet Zehut sier de kun vil bli med i en israelsk regjering som støtter legalisering av cannabis. Nå sier Likud-leder Benjamin Netanyahu at han er villig til å vurdere legalisering.

Det israelske partiet Zehut ble grunnlagt i 2015 av Moshe Feiglin, tidligere visepresident i Knesset. Partiets plattform er sentrert rundt å fremme individuell frihet, inkludert økonomisk frihet. På de siste meningsmålingene ligger partiet an til å komme inn i Knesset med 4 mandater. Hvem de støtter kan bli helt avgjørende for hvem som blir statsminister i Israel etter valget.

På spørsmål og svar på Likud TV Facebook-kanal mandag fikk Netanyahu spørsmål om cannabis. “Jeg vil gjerne høre om din holdning til cannabis- og legaliseringsproblemet,” ble han spurt, ifølge den israelske næringslivsavisen Globes.

 “Jeg har gjennomført flere endringer på dette området. Jeg har økt bruken av medisinsk cannabis. Vi tok Israel til et av verdens høyeste nivåer. For det andre sa de til meg at det er et globalt marked, slik at jeg tillot bønder å dyrke cannabis og gjøre det til en viktig eksportsektor for Israel. Jeg går nå inn i spørsmålet du reiste, og jeg gir deg et svar snart. Import kan også bli vurdert senere,” svarte statsministeren.

Globes mener at det ikke var tilfeldig at Netanyahu fikk dette spørsmålet. Det var styrt av hans medarbeidere som hadde til oppgave å filtrere spørsmålene. De slapp det gjennom med hensikt. Avisen mener at Netanyahu har registrert Feiglins økende støtte de siste dagene, og at det skyldes det liberalistiske partiets syn på legalisering av cannabis. Og Netanyahu trenger Zehuts støtte når regjeringskabalen skal gå opp.

I Israel er støtte for legalisering trolig størst blant unge velgere, og blant forbrukere av medisinsk cannabis og deres familier, som mener det er for mye byråkrati fra Helsedepartementet forbundet med å skaffe til veie den cannabisen de har lov til å skaffe seg.