Med Israels valg bare over en måned unna, er et drusisk tidligere tv-nyhetsanker klar til å bli den første kvinnen fra den arabisktalende minoriteten til å bli representert som medlem av den israelske nasjonalforsamlingen Knesset, skriver Israel Hayom. Gadeer Mreeh stiller for den sentrumsorienterte alliansen som ledes av den tidligere sjefen for den israelske hæren IDF, Benny Gantz. Slik valgordningen er, der velgerne har stor innflytelse, er hun imidlertid ikke sikker på å bli valgt. Det avhenge av hennes personlige popularitet. Mreeh er et tidligere anker for Israels offentlige kringkaster. "Jeg var den første ikke-jødiske kvinnen som var anker for en hebraisk-språklig nyhetssending», forteller hun til den israelske avisen. Mreeh, 34, kommer fra byen Daliyat al-Karmel, et stort befolkningssenter for drusere. Da hun første gang begynte å jobbe for den israelske kringkastingsstasjonen fikk hun kritikk fra enkelte personer i hennes konservative samfunn, som mente at journalistisk arbeid ikke egnet seg for kvinner. Litt over140.000 drusere bor i Israel. De utgjør knapt to prosent av befolkningen. Syria og Libanon er også hjem for drusiske samfunn.

Med Israels valg bare over en måned unna, er et drusisk tidligere tv-nyhetsanker klar til å bli den første kvinnen fra den arabisktalende minoriteten til å bli representert som medlem av den israelske nasjonalforsamlingen Knesset, skriver Israel Hayom. Gadeer Mreeh stiller for den sentrumsorienterte alliansen som ledes av den tidligere sjefen for den israelske hæren IDF, Benny Gantz.

Slik valgordningen er, der velgerne har stor innflytelse, er hun imidlertid ikke sikker på å bli valgt. Det avhenge av hennes personlige popularitet.

Mreeh er et tidligere anker for Israels offentlige kringkaster. “Jeg var den første ikke-jødiske kvinnen som var anker for en hebraisk-språklig nyhetssending», forteller hun til den israelske avisen.

Mreeh, 34, kommer fra byen Daliyat al-Karmel, et stort befolkningssenter for drusere. Da hun første gang begynte å jobbe for den israelske kringkastingsstasjonen fikk hun kritikk fra enkelte personer i hennes konservative samfunn, som mente at journalistisk arbeid ikke egnet seg for kvinner.

Litt over140.000 drusere bor i Israel. De utgjør knapt to prosent av befolkningen. Syria og Libanon er også hjem for drusiske samfunn.