Hebrew University offentliggjør nå en "fantastisk" samling av blant annet håndskrevne ligninger og brev som setter nytt lys på sinnet og sjelen til Albert Einstein. Det skjer som en del av markeringen av hans 140 årsdag. Universitetet kaller det selv en "fantastisk" samling av Albert Einsteins manuskripter. Hoveddelen av samlingen på 110 sider, som universitetet viser, består av gulede sider med håndskrevne ligninger, samt flere personlige brev skrevet på tysk. Manuskriptene viser blant annet at Einstein i en korrespondanse med sin livslange venn Michele Besso sier at han følte seg "skamfull" for aldri å ha tatt seg tid til å lære hebraisk, skriver Israel Hayom. "For historikere er det veldig viktig å ha manuskripter fordi man ser at han krysset ut noe, at han har forandret noe, og det er interessant å se hvordan han faktisk jobbet," sier professor Hanoch Gutfreund, Einstein-arkivets akademiske direktør. Hver av de fire personlige brevene fra Einstein "er en perle," tilføyer Gutfreund. "I hvert brev som utveksles mellom dem, refererer de til noe vitenskapelig. Men de deler alltid noe personlig om sine familier," iera Gutfreund. "Og de utveksler også ofte kommentarer om deres jødiske identitet."

Hebrew University offentliggjør nå en “fantastisk” samling av blant annet håndskrevne ligninger og brev som setter nytt lys på sinnet og sjelen til Albert Einstein. Det skjer som en del av markeringen av hans 140 årsdag. Universitetet kaller det selv en “fantastisk” samling av Albert Einsteins manuskripter.

Hoveddelen av samlingen på 110 sider, som universitetet viser, består av gulede sider med håndskrevne ligninger, samt flere personlige brev skrevet på tysk.

Manuskriptene viser blant annet at Einstein i en korrespondanse med sin livslange venn Michele Besso sier at han følte seg “skamfull” for aldri å ha tatt seg tid til å lære hebraisk, skriver Israel Hayom.

“For historikere er det veldig viktig å ha manuskripter fordi man ser at han krysset ut noe, at han har forandret noe, og det er interessant å se hvordan han faktisk jobbet,” sier professor Hanoch Gutfreund, Einstein-arkivets akademiske direktør. Hver av de fire personlige brevene fra Einstein “er en perle,” tilføyer Gutfreund.

“I hvert brev som utveksles mellom dem, refererer de til noe vitenskapelig. Men de deler alltid noe personlig om sine familier,” iera Gutfreund. “Og de utveksler også ofte kommentarer om deres jødiske identitet.”