Bloomberg har sluppet sin 2019-kåring av «verdens sunneste land». Israel blir rangert som verdens 10. sunneste land, skriver Jerusalem Post, som siteres av miff.no. Det er én plass ned fra i fjor, da Israel ble kåret til 9. sunneste land. 169 land er med i rangeringen, som er basert på den generelle helsen i landet, forventet levealder, overvekt og tilgang på rent vann og sanitet. Også i andre undersøkelser med vektlegging av andre kriterier har Israel havnet blant de sunneste landene i verden. I en global studie publisert i The Lancet Global Health journal ble Israel utpekt som det sunneste landet i den vestlige verden, men slått av enkelte fattige afrikanske land, noe som forskerne forklarte med de fattige landenes enkle og ubehandlede meny og mangel på “junkfood”. I denne undersøkelsen som sjekket matvaner i 187 land med nesten 4,5 milliarder voksne beboere, ble det israelske kostholdet ansett som sunt fordi den er basert på høyt forbruk av friske grønnsaker, olivenolje, frukt og korn, og på moderat inntak av proteiner. Ifølge forskerne spiser de som lever sunnest mer korn og belgfrukter, melk, kostfiber, omega-3 fettsyrer, fisk og frukt.  

Bloomberg har sluppet sin 2019-kåring av «verdens sunneste land». Israel blir rangert som verdens 10. sunneste land, skriver Jerusalem Post, som siteres av miff.no. Det er én plass ned fra i fjor, da Israel ble kåret til 9. sunneste land. 169 land er med i rangeringen, som er basert på den generelle helsen i landet, forventet levealder, overvekt og tilgang på rent vann og sanitet.

Også i andre undersøkelser med vektlegging av andre kriterier har Israel havnet blant de sunneste landene i verden. I en global studie publisert i The Lancet Global Health journal ble Israel utpekt som det sunneste landet i den vestlige verden, men slått av enkelte fattige afrikanske land, noe som forskerne forklarte med de fattige landenes enkle og ubehandlede meny og mangel på “junkfood”.

I denne undersøkelsen som sjekket matvaner i 187 land med nesten 4,5 milliarder voksne beboere, ble det israelske kostholdet ansett som sunt fordi den er basert på høyt forbruk av friske grønnsaker, olivenolje, frukt og korn, og på moderat inntak av proteiner. Ifølge forskerne spiser de som lever sunnest mer korn og belgfrukter, melk, kostfiber, omega-3 fettsyrer, fisk og frukt.