Rådet for høyere utdanning i Judea og Samaria godkjente forrige uke enstemmig opprettelsen av Det medisinske fakultet ved Ariel University. Det vil bli den første medisinske skolen i regionen og den sjette i Israel, skriver World Israel News. Forberedelser for etableringen av fakultetet er allerede i gang. Byggingen begynte i juni 2017, og de første studentene begynner sine studier allerede i november. Men nå er altså alle formalitetene på plass. Planleggings- og budsjettutvalget for Israels råd for høyere utdanning, som overvåker og akkrediterer israelske høyskoler og universiteter, hadde nylig stemt mot etableringen av medisinsk skole. Men avstemningen var ikke bindende, og spørsmålet kunne bringes til ny avstemme i Judea og Samaria-rådet, skriver World Israel News. Universitetet har mer enn 15.000 studenter og 300 fakultetets medlemmer. På helsevitenskapsområdet tilbyr universitetet allerede et pre-med-program og 30 forskningslaboratorier som studerer en rekke kommunikasjonsforstyrrelser, fysioterapi og næringsvitenskap. "Denne riktige avgjørelsen gjør det mulig for tusenvis av studenter å lære å redde liv og vil redusere stresset rundt mangelen på leger i Israel», sier byens ordfører Eli Shviro.  "Jeg inviterer unge mennesker som er interessert i å studere medisin til å komme til det beste universitetet i Israel, i Ariel, hovedstaden i Samaria," legger han til. Ifølge Israels medisinske forening står Israel overfor en alvorlig helsetjenestekrise hovedsakelig på grunn av mangel på både lisensiert medisinsk personell og opplæringsarbeider for studenter. Derfor flytter studentene ofte til utlandet for å studere medisin eller  velger mer lukrative yrker, skriver World Israel News.

Rådet for høyere utdanning i Judea og Samaria godkjente forrige uke enstemmig opprettelsen av Det medisinske fakultet ved Ariel University. Det vil bli den første medisinske skolen i regionen og den sjette i Israel, skriver World Israel News.

Forberedelser for etableringen av fakultetet er allerede i gang. Byggingen begynte i juni 2017, og de første studentene begynner sine studier allerede i november. Men nå er altså alle formalitetene på plass.

Planleggings- og budsjettutvalget for Israels råd for høyere utdanning, som overvåker og akkrediterer israelske høyskoler og universiteter, hadde nylig stemt mot etableringen av medisinsk skole. Men avstemningen var ikke bindende, og spørsmålet kunne bringes til ny avstemme i Judea og Samaria-rådet, skriver World Israel News.

Universitetet har mer enn 15.000 studenter og 300 fakultetets medlemmer. På helsevitenskapsområdet tilbyr universitetet allerede et pre-med-program og 30 forskningslaboratorier som studerer en rekke kommunikasjonsforstyrrelser, fysioterapi og næringsvitenskap.

“Denne riktige avgjørelsen gjør det mulig for tusenvis av studenter å lære å redde liv og vil redusere stresset rundt mangelen på leger i Israel», sier byens ordfører Eli Shviro.

 “Jeg inviterer unge mennesker som er interessert i å studere medisin til å komme til det beste universitetet i Israel, i Ariel, hovedstaden i Samaria,” legger han til.

Ifølge Israels medisinske forening står Israel overfor en alvorlig helsetjenestekrise hovedsakelig på grunn av mangel på både lisensiert medisinsk personell og opplæringsarbeider for studenter. Derfor flytter studentene ofte til utlandet for å studere medisin eller  velger mer lukrative yrker, skriver World Israel News.