Selskapet for gjenoppbygging og utvikling av det jødiske kvarter i gamlebyen i Jerusalem har flere prosjekter på gang med en total kostnad på 200 millioner shekels, rundt 55 millioner dollar, skriver Israel Hayom. Målet er å forbedre offentlige rom i det jødiske kvarteret og tilpasse dem til beboernes behov og turister. Prosjektet innebærer å gjøre infrastruktur tilgjengelig utendørs, forbedringer som skyggefulle områder og rekreasjonsområder; installasjon av ensartede utemøbler og avansert belysning; og legge ut tydelig merkede turistruter, inkludert forklarende tegn på viktige punkter og skilt som fører til vestmuren. Den første fasen av prosjektet ble gjennomført på Resnick Square på Hayehudim Street, en viktig turistrute som løper parallelt med den bysantinske epoken Cardo, hvor det brente huset, hjemmet til en velstående Jerusalembeboer fra den andre tempelperioden, er blitt renovert. I regi av prosjektet har selskapet for gjenoppbygging og utvikling av det jødiske kvarteret også startet oppussing av Tiferet Yisrael Synagoge, som ble ødelagt i 1948. Arbeidet forventes å ta noen år, og den ferdige bygningen vil nå en høyde på 25 meter, skriver Israel Hayom. Et annet problem selskapet adresserer er trappene som fører fra det jødiske kvarter til vestmuren, som ikke er tilgjengelig for funksjonshemmede. Selskapet har lansert et prosjekt for å bygge en heis og tunneler som fører direkte til plassen foran Klagemuren. Heisen og passasjen omfatter totalt 2000 og prosjektet vil bli fullført til en estimert kostnad på 57 millioner shekels (16 millioner dollar). Heisen forventes å være i drift innen januar 2022. I tillegg planlegger selskapet å renovere utsiden av det arkeologiske museum, et av de største og viktigste stedene i det jødiske kvarter. Museet inneholder restene av boliger som tilhørte byens aristokrati fra kong Herodes tid til ødeleggelsen av det andre tempelet i 70 C.E.  

 Selskapet for gjenoppbygging og utvikling av det jødiske kvarter i gamlebyen i Jerusalem har flere prosjekter på gang med en total kostnad på 200 millioner shekels, rundt 55 millioner dollar, skriver Israel Hayom. Målet er å forbedre offentlige rom i det jødiske kvarteret og tilpasse dem til beboernes behov og turister.

Prosjektet innebærer å gjøre infrastruktur tilgjengelig utendørs, forbedringer som skyggefulle områder og rekreasjonsområder; installasjon av ensartede utemøbler og avansert belysning; og legge ut tydelig merkede turistruter, inkludert forklarende tegn på viktige punkter og skilt som fører til vestmuren.

Den første fasen av prosjektet ble gjennomført på Resnick Square på Hayehudim Street, en viktig turistrute som løper parallelt med den bysantinske epoken Cardo, hvor det brente huset, hjemmet til en velstående Jerusalembeboer fra den andre tempelperioden, er blitt renovert.

I regi av prosjektet har selskapet for gjenoppbygging og utvikling av det jødiske kvarteret også startet oppussing av Tiferet Yisrael Synagoge, som ble ødelagt i 1948. Arbeidet forventes å ta noen år, og den ferdige bygningen vil nå en høyde på 25 meter, skriver Israel Hayom.

Et annet problem selskapet adresserer er trappene som fører fra det jødiske kvarter til vestmuren, som ikke er tilgjengelig for funksjonshemmede. Selskapet har lansert et prosjekt for å bygge en heis og tunneler som fører direkte til plassen foran Klagemuren. Heisen og passasjen omfatter totalt 2000 og prosjektet vil bli fullført til en estimert kostnad på 57 millioner shekels (16 millioner dollar). Heisen forventes å være i drift innen januar 2022.

I tillegg planlegger selskapet å renovere utsiden av det arkeologiske museum, et av de største og viktigste stedene i det jødiske kvarter. Museet inneholder restene av boliger som tilhørte byens aristokrati fra kong Herodes tid til ødeleggelsen av det andre tempelet i 70 C.E.