Til tross for protester fra Tiberias betydelige ultra-ortodokse befolkning, om at det vil ødelegge sabbaten, har Tiberias ordfører Ron Cobi lansert et pilotprogram for å gi offentlig transport i byen på lørdager, skriver Israel Hayom. Roey Schwartz er grunnlegger av organisasjonen Noa Tanua-Transportation on Shabbat-group. Det var denne pressgruppen som foreslo at offentlig transport måtte bli gjort tilgjengelig på lørdager. Han forteller til Israel Hayom at gruppen denne lørdagen vil drifte busser som en del av et engangs pilotprogram, mellom klokken 10:30 og 16:00. «Til å begynne med vil det bare være en buss som opererer i hver retning: Fra nabolagene opp bakkene ned til byen og tilbake," forteller Schwartz. Hvis pilotprogrammet viser seg å lykkes, vil byen fortsette å tilby kollektivtransport på lørdager gjennom hele sommeren, skriver Israel Hayom. På Cobis initiativ har byen planlagte arrangementer og familieaktiviteter som skal holdes på kysten av Galileahavet. Antall besøkende til området har økt jevnt, med titusenvis av mennesker - både lokalbefolkningen og besøkende – som har trukket til strandpromenaden med folkedans, snøscootere og aktiviteter for barn. Denne kommende lørdag, vil det finne sted et «vintage bil show».

Til tross for protester fra Tiberias betydelige ultra-ortodokse befolkning, om at det vil ødelegge sabbaten, har Tiberias ordfører Ron Cobi lansert et pilotprogram for å gi offentlig transport i byen på lørdager, skriver Israel Hayom. Roey Schwartz er grunnlegger av organisasjonen Noa Tanua-Transportation on Shabbat-group. Det var denne pressgruppen som foreslo at offentlig transport måtte bli gjort tilgjengelig på lørdager.

Han forteller til Israel Hayom at gruppen denne lørdagen vil drifte busser som en del av et engangs pilotprogram, mellom klokken 10:30 og 16:00.

«Til å begynne med vil det bare være en buss som opererer i hver retning: Fra nabolagene opp bakkene ned til byen og tilbake,” forteller Schwartz. Hvis pilotprogrammet viser seg å lykkes, vil byen fortsette å tilby kollektivtransport på lørdager gjennom hele sommeren, skriver Israel Hayom.

På Cobis initiativ har byen planlagte arrangementer og familieaktiviteter som skal holdes på kysten av Galileahavet.

Antall besøkende til området har økt jevnt, med titusenvis av mennesker – både lokalbefolkningen og besøkende – som har trukket til strandpromenaden med folkedans, snøscootere og aktiviteter for barn. Denne kommende lørdag, vil det finne sted et «vintage bil show».