Den amerikanske hæren planlegger å kjøpe et begrenset antall Iron Dome-rakettforsvarssystemer fra Israel i forbindelse med at den vurderer alternativer for sine langsiktige behov, uttalte den amerikanske hæren i en uttalelse onsdag, skriver den israelske avisen Israel Hayom. Iron Dome har ifølge israelske og amerikanske tjenestemenn hatt en 90% suksessrate i forbindelse med å forsvare Israels Gaza-grense mot raketter fra Hamas. "Iron Dome vil bli vurdert og eksperimentert som et system som for tiden er tilgjengelig for å beskytte amerikanske militære mot et stort antall indirekte ildtrusler og lufttrusler," sa hæren i uttalelsen. Avtalen vil ifølge Israel Hayom ha en verdi på rundt 373 millioner dollar. Statsminister Benjamin Netanyahu sier at avtalen var en stor prestasjon for Israel. «Dette er en ny manifestasjon av vår faste allianse med USA og et uttrykk for Israels stigende status i verden," sier han ifølge den israelske avisen. «Våre systemer kan kjempe mot enhver utfordring, defensivt og offensivt. Jeg vil ikke råde våre fiender til å prøve oss," legger han til. Iron Dome's israelske produsent, statseide Rafael Advanced Defense Systems, bekreftet avtalen uten å gi ytterligere detaljer. Israel Hayom bemerker at amerikanerne sjelden kjøper våpensystemer fra utlandet på grunn av nasjonale sikkerhetshensyn, og Israel er blant en liten håndfull land hvor USA for tiden kjøper forsvarsteknologi.

Den amerikanske hæren planlegger å kjøpe et begrenset antall Iron Dome-rakettforsvarssystemer fra Israel i forbindelse med at den vurderer alternativer for sine langsiktige behov, uttalte den amerikanske hæren i en uttalelse onsdag, skriver den israelske avisen Israel Hayom.

Iron Dome har ifølge israelske og amerikanske tjenestemenn hatt en 90% suksessrate i forbindelse med å forsvare Israels Gaza-grense mot raketter fra Hamas.

“Iron Dome vil bli vurdert og eksperimentert som et system som for tiden er tilgjengelig for å beskytte amerikanske militære mot et stort antall indirekte ildtrusler og lufttrusler,” sa hæren i uttalelsen. Avtalen vil ifølge Israel Hayom ha en verdi på rundt 373 millioner dollar.

Statsminister Benjamin Netanyahu sier at avtalen var en stor prestasjon for Israel. «Dette er en ny manifestasjon av vår faste allianse med USA og et uttrykk for Israels stigende status i verden,” sier han ifølge den israelske avisen.

«Våre systemer kan kjempe mot enhver utfordring, defensivt og offensivt. Jeg vil ikke råde våre fiender til å prøve oss,” legger han til.

Iron Dome’s israelske produsent, statseide Rafael Advanced Defense Systems, bekreftet avtalen uten å gi ytterligere detaljer.

Israel Hayom bemerker at amerikanerne sjelden kjøper våpensystemer fra utlandet på grunn av nasjonale sikkerhetshensyn, og Israel er blant en liten håndfull land hvor USA for tiden kjøper forsvarsteknologi.