Israel har tidligere bygget gjerde/mur for å sikre grensen mot Sinai, blant annet mot afrikanske innvandrere og IS-terrorister, og et gjerde/mur mot Vestbredden og Gaza for å forhindre infiltrasjon av terrorister. Donald Trump har fremhold de israelske murene/gjerdene som forbilder når han nå strever for å sikre USAs grense mot Mexico. Det har likevel vært mulig å trenge gjennom de israelske grensebarrierene, det er bygget grenseoverskridende terroristtunneler og det er mulig å ta seg frem sjøveien. Israels forsvarsstyrker stoppet senest søndag morgen fem terrorister bevæpnet med kniver, som hadde trengt inn i Israel fra Gaza. Etter et søk fant de israelske soldatene knivene og en gjerdekutter, skriver World Israel News. Israel har nå begynt å bygge den øverste delen av Gaza-barrieren som er ment å holde terrorister ute av Israel. Det dreier seg om en overliggende del av en stor underjordiske barriere som skiller Gazastripen fra Israel, skriver World Israel News. Den øvre barrieren vil bli bygget i forbindelse med den underjordiske delen, som ennå ikke er fullført. Barrieren vil strekke seg langs hele Gazastripen og nå en høyde på 6 meter. Totalvekten til gjerdets øvre del kommer til å nå 20.000 tonn galvanisert stål. Det inkluderer også sofistikerte sensorer for å oppdage tunneler nær grensen. Barrieren er ment å beskytte de jødiske samfunnene rundt Gazastripen. Det meste av veggen er underjordisk og dens eksakte dybde forblir hemmelig. "I helgen begynte vi å bygge den overliggende barrieren langs Gaza-grensen. Barrieren hindrer at terrorister fra Gaza trer inn i vårt territorium på bakken. Jeg vil også gjøre det klart: Hvis stillheten ikke opprettholdes i Gaza, vil vi ta avgjørelsene selv i valgperioden og vil ikke nøle med å handle," sa statsminister Benjamin Netanyahu under søndagens regjeringsmøte, ifølge World Israel News. Brigadegeneral Eran Ophir, som er ansvarlig for prosjektet, sier at barrieren «er unik og spesielt egnet for trusler fra Gazastripen, og vil gi et maksimalt svar på å hindre innreise til Israel.»

Israel har tidligere bygget gjerde/mur for å sikre grensen mot Sinai, blant annet mot afrikanske innvandrere og IS-terrorister, og et gjerde/mur mot Vestbredden og Gaza for å forhindre infiltrasjon av terrorister.

Donald Trump har fremhold de israelske murene/gjerdene som forbilder når han nå strever for å sikre USAs grense mot Mexico.

Det har likevel vært mulig å trenge gjennom de israelske grensebarrierene, det er bygget grenseoverskridende terroristtunneler og det er mulig å ta seg frem sjøveien.

Israels forsvarsstyrker stoppet senest søndag morgen fem terrorister bevæpnet med kniver, som hadde trengt inn i Israel fra Gaza. Etter et søk fant de israelske soldatene knivene og en gjerdekutter, skriver World Israel News.

Israel har nå begynt å bygge den øverste delen av Gaza-barrieren som er ment å holde terrorister ute av Israel. Det dreier seg om en overliggende del av en stor underjordiske barriere som skiller Gazastripen fra Israel, skriver World Israel News.

Den øvre barrieren vil bli bygget i forbindelse med den underjordiske delen, som ennå ikke er fullført. Barrieren vil strekke seg langs hele Gazastripen og nå en høyde på 6 meter. Totalvekten til gjerdets øvre del kommer til å nå 20.000 tonn galvanisert stål. Det inkluderer også sofistikerte sensorer for å oppdage tunneler nær grensen. Barrieren er ment å beskytte de jødiske samfunnene rundt Gazastripen. Det meste av veggen er underjordisk og dens eksakte dybde forblir hemmelig.

“I helgen begynte vi å bygge den overliggende barrieren langs Gaza-grensen. Barrieren hindrer at terrorister fra Gaza trer inn i vårt territorium på bakken. Jeg vil også gjøre det klart: Hvis stillheten ikke opprettholdes i Gaza, vil vi ta avgjørelsene selv i valgperioden og vil ikke nøle med å handle,” sa statsminister Benjamin Netanyahu under søndagens regjeringsmøte, ifølge World Israel News.

Brigadegeneral Eran Ophir, som er ansvarlig for prosjektet, sier at barrieren «er unik og spesielt egnet for trusler fra Gazastripen, og vil gi et maksimalt svar på å hindre innreise til Israel.»