Inflasjonen i Israel i 2018 var overraskende lavere enn forventet, opplyste det israelske statistiske sentralbyrået tirsdag, skriver Israel Hayom. Finansdepartementets inflasjonsmål for 2018 var 1% -3%.  Ekspertene forventet at inflasjonen ville ende opp med 1,1 prosent. Resultatet for 2018 ble 0,8 prosent. Til tross for den uventet lave inflasjonen, var den fortsatt dobbelt så høy som 2017 og høyest siden 2013. USAs president Donald Trumps politikk på energimarkedet kan også ha spilt en rolle i de relativt beskjedne prisstigningene i 2018. Trumps press for større oljeutbytte fra Organisasjonen for petroleumseksportlandene førte til lavere priser på pumpen for israelske bilister. Inflasjonen ble også påvirket av det israelske boligmarkedet som avkjølte seg i 2018, med leilighetsprisene fallende med 2,3% i 2018. Dette kan tilskrives Finansdepartementets flaggskipprogram som tilbyr unge par subsidierte boliger gjennom et lotterisystem, mener den israelske avisen.

Inflasjonen i Israel i 2018 var overraskende lavere enn forventet, opplyste det israelske statistiske sentralbyrået tirsdag, skriver Israel Hayom. Finansdepartementets inflasjonsmål for 2018 var 1% -3%.  Ekspertene forventet at inflasjonen ville ende opp med 1,1 prosent. Resultatet for 2018 ble 0,8 prosent.

Til tross for den uventet lave inflasjonen, var den fortsatt dobbelt så høy som 2017 og høyest siden 2013.

USAs president Donald Trumps politikk på energimarkedet kan også ha spilt en rolle i de relativt beskjedne prisstigningene i 2018. Trumps press for større oljeutbytte fra Organisasjonen for petroleumseksportlandene førte til lavere priser på pumpen for israelske bilister.

Inflasjonen ble også påvirket av det israelske boligmarkedet som avkjølte seg i 2018, med leilighetsprisene fallende med 2,3% i 2018. Dette kan tilskrives Finansdepartementets flaggskipprogram som tilbyr unge par subsidierte boliger gjennom et lotterisystem, mener den israelske avisen.