[caption id="attachment_18424" align="alignright" width="150"] Exif_JPEG_PICTURE[/caption] Skjult bak en steinmur i Jerusalems gamleby finnes et museum med dyrebare tusenvis av år gamle gjenstander. Terra Sancta Museums nyåpnede arkeologiske fløy viser objekter som viser hvordan Jesus kunne ha bodd for 2000 år siden, skriver Ynet News. Ligger på Via Dolorosa i nærheten av Monastery of the Flagellation, der Jesus antas å ha blitt pisket av romerske soldater, har museet mynter, mosaikker og unike påskrifter fra bibelske tider. Et av høydepunktene i samlingen er en sjelden halvshekel mynt laget av jødene som gjorde opprør mot romerne i år 66 etter Kristus, skriver Ynet News. De fleste av de utstilte gjenstandene ble samlet inn av fransiskanere k gjennom århundrene, og selve museet ble grunnlagt av Forsvaret for det hellige land, den fransiskanske myndigheten som overvåker de katolske kirkene i Israel, Jordan, Libanon og Kypros. Selv om den arkeologiske fløyen allerede er åpen for publikum, fortsetter byggingen av museet, skriver Ynet News. "Vi lyktes med å åpne bare en del av det nye museet," sier Fader Eugenio Alliata, direktør for museet The Media Line, sitert av Ynet News. "Vi håper å bli ferdig i kanskje i løpet av to år. Vi vil at folk skal forstå at Jesu liv er svært nært knyttet til dette landet. " "En del av museet dateres tilbake til 1902, og da har vi en del som er mye eldre, og som sannsynligvis går tilbake til Jesu tid», forteller Sara Cibin, prosjektleder for museet. Selv om det hovedsakelig fokuserer på kristendommens opprinnelse, er museet også rettet mot ikke-kristne besøkende som ønsker å lære mer om det daglige livet i Det Hellige Land for tusenvis av år siden. "Jesu livstid er interessant, ikke bare for kristne, men også for jøder som en del av det de kaller den andre tempelperioden," forklarer fader Alliata. "Det er også interessant for muslimer fordi Jesus er en av deres profeter. Vi tror at Jesus-figuren vil være en attraksjon for alle.»

Exif_JPEG_PICTURE

Skjult bak en steinmur i Jerusalems gamleby finnes et museum med dyrebare tusenvis av år gamle gjenstander. Terra Sancta Museums nyåpnede arkeologiske fløy viser objekter som viser hvordan Jesus kunne ha bodd for 2000 år siden, skriver Ynet News. Ligger på Via Dolorosa i nærheten av Monastery of the Flagellation, der Jesus antas å ha blitt pisket av romerske soldater, har museet mynter, mosaikker og unike påskrifter fra bibelske tider.

Et av høydepunktene i samlingen er en sjelden halvshekel mynt laget av jødene som gjorde opprør mot romerne i år 66 etter Kristus, skriver Ynet News.

De fleste av de utstilte gjenstandene ble samlet inn av fransiskanere k gjennom århundrene, og selve museet ble grunnlagt av Forsvaret for det hellige land, den fransiskanske myndigheten som overvåker de katolske kirkene i Israel, Jordan, Libanon og Kypros.

Selv om den arkeologiske fløyen allerede er åpen for publikum, fortsetter byggingen av museet, skriver Ynet News.

“Vi lyktes med å åpne bare en del av det nye museet,” sier Fader Eugenio Alliata, direktør for museet The Media Line, sitert av Ynet News. “Vi håper å bli ferdig i kanskje i løpet av to år. Vi vil at folk skal forstå at Jesu liv er svært nært knyttet til dette landet. ”

“En del av museet dateres tilbake til 1902, og da har vi en del som er mye eldre, og som sannsynligvis går tilbake til Jesu tid», forteller Sara Cibin, prosjektleder for museet.

Selv om det hovedsakelig fokuserer på kristendommens opprinnelse, er museet også rettet mot ikke-kristne besøkende som ønsker å lære mer om det daglige livet i Det Hellige Land for tusenvis av år siden.

“Jesu livstid er interessant, ikke bare for kristne, men også for jøder som en del av det de kaller den andre tempelperioden,” forklarer fader Alliata. “Det er også interessant for muslimer fordi Jesus er en av deres profeter. Vi tror at Jesus-figuren vil være en attraksjon for alle.»