En israelsk jazzmusiker har halt i land seieren i den prestisjetunge 2018 Thelonious Monk Institute of Jazz International Piano Competition i Washington, D.C., skriver Israel21c. Arrangementet ble avholdt i desember i fjor. Tom Oren, 24, var blant 13 fremragende unge pianister fra hele verden som konkurrerte i semifinalen på Nasjonalmuseet for naturhistorie Baird Auditorium. På slutten av konkurransen og All-Star Gala-konserten kom den Tel Aviv-innfødte Tom Oren sammen med en rekke jazzmusikere på scenen for å utføre Miles Davis-melodien Walkin for det entusiastiske publikum, skriver United With Israel. Som vinner får Oren et stipend på 25 000 dollar, og er garantert innspillingskontrakt med Concord Music Group. Oren ble trent i israelske institusjoner, inkludert Thelma Yellin Academy of Fine Arts, Arison Campus of the Arts, Israels musikkonservatorium og Rimon School of Jazz and Contemporary Music. Under sin militære tjeneste som en fremragende musiker var han pianist og arrangør for Air Force Band. I 2014 vant Oren førstepremien i den årlige jazzmusikerkonkurransen i Rimon, noe som ga ham muligheten til å representere Israel i det 24. årlige møtet i International Association of Schools of Jazz (IASJ). Han ble tildelt et Amerika-Israel Cultural Foundation Scholarship i årene 2012-2017.

En israelsk jazzmusiker har halt i land seieren i den prestisjetunge 2018 Thelonious Monk Institute of Jazz International Piano Competition i Washington, D.C., skriver Israel21c. Arrangementet ble avholdt i desember i fjor.

Tom Oren, 24, var blant 13 fremragende unge pianister fra hele verden som konkurrerte i semifinalen på Nasjonalmuseet for naturhistorie Baird Auditorium.

På slutten av konkurransen og All-Star Gala-konserten kom den Tel Aviv-innfødte Tom Oren sammen med en rekke jazzmusikere på scenen for å utføre Miles Davis-melodien Walkin for det entusiastiske publikum, skriver United With Israel. Som vinner får Oren et stipend på 25 000 dollar, og er garantert innspillingskontrakt med Concord Music Group.

Oren ble trent i israelske institusjoner, inkludert Thelma Yellin Academy of Fine Arts, Arison Campus of the Arts, Israels musikkonservatorium og Rimon School of Jazz and Contemporary Music. Under sin militære tjeneste som en fremragende musiker var han pianist og arrangør for Air Force Band.

I 2014 vant Oren førstepremien i den årlige jazzmusikerkonkurransen i Rimon, noe som ga ham muligheten til å representere Israel i det 24. årlige møtet i International Association of Schools of Jazz (IASJ). Han ble tildelt et Amerika-Israel Cultural Foundation Scholarship i årene 2012-2017.