To nye avsaltingsanlegg skal settes i drift de neste årene, skriver World Israel News. Israel er ledende i verden når det gjelder avsalting og gjenbruk av vann. "Samlet vil vi i 2025 få 1,1 milliarder kubikkmeter avsaltet vann," sier Yossi Yaacoby, som er en av lederne i Mekorot, Israels nasjonale selskap for vannforsyning. De største avsaltingsanleggene i verden ligger allerede i Israel. Det gjelder blant annet Sorek som ble operativt i 2013, og avsalter sjøvann. Den drives for regjeringen av vannbehandlingspioner IDE Technologies, etablert i 1965 av Technion-trente forskere. IDE er nå et multinasjonalt selskap med 400 avsaltings- og avløpsrensningsanlegg i mer enn 40 land. Mekorot distribuerer det avsaltede, kvalitetsprøvde vannet (etter at essensielle mineraler er blitt tilsatt) til 57 kommunale vannforsyninger over hele Israel. Og israelerne trenger stadig mer vann. «På grunn av klimaendringene», forklarer Yaacoby, «er den israelske regntiden i oktober til mars er blitt redusert til en håndfull skyfri regnfulle dager, noe som forårsaker at mesteparten av den verdifulle væsken går tapt. Og Galileahavet nærmer seg sitt laveste nivå». "Derfor kan vi ikke stole på regn. Selv om vinteren må vi irrigere. Og det er ikke bare i Israel; Det skjer overalt», sier Yaacoby. Siden 2005 har avhending av avløpsvann og sjøvann blitt nøkkelen til å sikre en tilstrekkelige forsyninger - 2,1 milliarder kubikkmeter årlig - til israelske husholdninger, industri og landbruk. Om lag 31 prosent av vanningsvann stammer fra avløpsvann behandlet på mer enn 150 anlegg. Behandlet brakvann (ikke så salt som sjøvann) leveres fra 45 fabrikker for både landbruks- og ikke-landbruksbehov. 60 til 80% av Israels kommunale vann, justert etter sesong og etterspørsel etter sanntid, strømmer fra store kystavsaltingsanlegg i Sorek, Ashkelon, Ashdod, Palmachim og Hadera.  

To nye avsaltingsanlegg skal settes i drift de neste årene, skriver World Israel News. Israel er ledende i verden når det gjelder avsalting og gjenbruk av vann. “Samlet vil vi i 2025 få 1,1 milliarder kubikkmeter avsaltet vann,” sier Yossi Yaacoby, som er en av lederne i Mekorot, Israels nasjonale selskap for vannforsyning.

De største avsaltingsanleggene i verden ligger allerede i Israel. Det gjelder blant annet Sorek som ble operativt i 2013, og avsalter sjøvann. Den drives for regjeringen av vannbehandlingspioner IDE Technologies, etablert i 1965 av Technion-trente forskere. IDE er nå et multinasjonalt selskap med 400 avsaltings- og avløpsrensningsanlegg i mer enn 40 land.

Mekorot distribuerer det avsaltede, kvalitetsprøvde vannet (etter at essensielle mineraler er blitt tilsatt) til 57 kommunale vannforsyninger over hele Israel. Og israelerne trenger stadig mer vann.

«På grunn av klimaendringene», forklarer Yaacoby, «er den israelske regntiden i oktober til mars er blitt redusert til en håndfull skyfri regnfulle dager, noe som forårsaker at mesteparten av den verdifulle væsken går tapt. Og Galileahavet nærmer seg sitt laveste nivå».

“Derfor kan vi ikke stole på regn. Selv om vinteren må vi irrigere. Og det er ikke bare i Israel; Det skjer overalt», sier Yaacoby.

Siden 2005 har avhending av avløpsvann og sjøvann blitt nøkkelen til å sikre en tilstrekkelige forsyninger – 2,1 milliarder kubikkmeter årlig – til israelske husholdninger, industri og landbruk.

Om lag 31 prosent av vanningsvann stammer fra avløpsvann behandlet på mer enn 150 anlegg. Behandlet brakvann (ikke så salt som sjøvann) leveres fra 45 fabrikker for både landbruks- og ikke-landbruksbehov. 60 til 80% av Israels kommunale vann, justert etter sesong og etterspørsel etter sanntid, strømmer fra store kystavsaltingsanlegg i Sorek, Ashkelon, Ashdod, Palmachim og Hadera.