IsraAid, en ledende israelsk humanitær organisasjon, har sendt mannskap og utstyr til Filippinene i etterkant av den tropiske stormen som tok minst 126 liv og fordrev flere titusen familier, skriver telegrambyrået TPS. Den tropiske stormen forårsaket oversvømmelse, jordskred og evakuering av mer enn 75.000 familier. Filippinenes nasjonale katastrofefare- og styringsråd (NDRRMC) rapporterer at rundt 30 personer fortsatt er savnet mens flere andre er skadet. IsraAID Philippines har sendt et beredskapsteam til Sagnay kommune i Camarines Sur-provinsen for å gjennomføre en rask behovsvurdering og gi akutte hjelpemidler samt psykologisk støtte til de berørte. Beredskapsteamet, som består av israelske og filippinske medarbeiderne, og frivillige fra IsraAID Philippines, vil "utføre en rask behovsvurdering, distribuere akutt nødhjelp, forbedre tilgangen til trygt vann og gi psykologisk støtte til den berørte befolkningen. Teamet er på vei til Sagñay kommune i Camarines Sur-provinsen, et av de mest berørte områdene», sier organisasjonen i en pressemelding. "På grunn av masseevakuering, stigende antall dødsfall og alvorlig infrastrukturskade etter den tropiske stormen, har samfunnet i Camarines Sur behov for støtte», sier IsraAIDs meddirektører Yotam Polizer og Navonel Glick. "Dette er den andre stormen som IsraAID på Filippinene har reagert på i det siste året, i tillegg til et halvt tiår med erfaring i landet."  

IsraAid, en ledende israelsk humanitær organisasjon, har sendt mannskap og utstyr til Filippinene i etterkant av den tropiske stormen som tok minst 126 liv og fordrev flere titusen familier, skriver telegrambyrået TPS. Den tropiske stormen forårsaket oversvømmelse, jordskred og evakuering av mer enn 75.000 familier. Filippinenes nasjonale katastrofefare- og styringsråd (NDRRMC) rapporterer at rundt 30 personer fortsatt er savnet mens flere andre er skadet.

IsraAID Philippines har sendt et beredskapsteam til Sagnay kommune i Camarines Sur-provinsen for å gjennomføre en rask behovsvurdering og gi akutte hjelpemidler samt psykologisk støtte til de berørte.

Beredskapsteamet, som består av israelske og filippinske medarbeiderne, og frivillige fra IsraAID Philippines, vil “utføre en rask behovsvurdering, distribuere akutt nødhjelp, forbedre tilgangen til trygt vann og gi psykologisk støtte til den berørte befolkningen. Teamet er på vei til Sagñay kommune i Camarines Sur-provinsen, et av de mest berørte områdene», sier organisasjonen i en pressemelding.

“På grunn av masseevakuering, stigende antall dødsfall og alvorlig infrastrukturskade etter den tropiske stormen, har samfunnet i Camarines Sur behov for støtte», sier IsraAIDs meddirektører Yotam Polizer og Navonel Glick. “Dette er den andre stormen som IsraAID på Filippinene har reagert på i det siste året, i tillegg til et halvt tiår med erfaring i landet.”