Tidligere hadde SodaStream en fabrikk på Vestbredden, som de flyttet til Negev etter press fra den internasjonale boikottbevegelse, og stimuleringstiltak for etableringer i Negev fra den israelske regjeringen. Mange palestinere mistet arbeidsplassene, og Palestinafronten jublet. Nå vil firmaet etablere nye arbeidsplasser for palestinere. Planene ble offentliggjort av firmaets administrerende direktør Daniel Birnbaum og Pepsicos administrerende direktør Ramon Laguarta på Globes Business Conference. Pepsi kjøpte opp SodaStram tidligere i år. "Vi vil at folk i Gazastripen skal ha jobb - virkelige jobber," sa Birnbaum ifølge den israelske næringslivsavisen Globes. Laguarta var enig og sa: at "forretninger kan være en bro i visse tilfeller.» "Vi har satt opp anlegget vårt i Rahat, og jeg vil gjøre det større og gi flere mennesker håp, så vi er i ferd med å etablere en fabrikk i Gaza, som skal drives gjennom en underleverandør. Vi vil at folk i Gaza skal ha virkelige jobber, for når det er velstand vil det også være fred, "sa han ifølge Globes. Birnbaums selskapble nylig kjøpt av Pepsi for 3,2 milliarder dollar. Det har en historie om å tilby høyt betalte arbeidsplasser til palestinerne i Samaria, der SodaStream drev en fabrikk i årevis som representerte en øy av fred hvor jødene og araberne jobbet side ved side, skriver World Israel News. "Mangfold i anlegget er veldig viktig for oss," understreket Birnbaum, med henvisning til hans forpliktelse til å gi sysselsetting til både palestiner og israelere.  

Tidligere hadde SodaStream en fabrikk på Vestbredden, som de flyttet til Negev etter press fra den internasjonale boikottbevegelse, og stimuleringstiltak for etableringer i Negev fra den israelske regjeringen. Mange palestinere mistet arbeidsplassene, og Palestinafronten jublet. Nå vil firmaet etablere nye arbeidsplasser for palestinere.

Planene ble offentliggjort av firmaets administrerende direktør Daniel Birnbaum og Pepsicos administrerende direktør Ramon Laguarta på Globes Business Conference. Pepsi kjøpte opp SodaStram tidligere i år.

“Vi vil at folk i Gazastripen skal ha jobb – virkelige jobber,” sa Birnbaum ifølge den israelske næringslivsavisen Globes. Laguarta var enig og sa: at “forretninger kan være en bro i visse tilfeller.»

“Vi har satt opp anlegget vårt i Rahat, og jeg vil gjøre det større og gi flere mennesker håp, så vi er i ferd med å etablere en fabrikk i Gaza, som skal drives gjennom en underleverandør. Vi vil at folk i Gaza skal ha virkelige jobber, for når det er velstand vil det også være fred, “sa han ifølge Globes.

Birnbaums selskapble nylig kjøpt av Pepsi for 3,2 milliarder dollar. Det har en historie om å tilby høyt betalte arbeidsplasser til palestinerne i Samaria, der SodaStream drev en fabrikk i årevis som representerte en øy av fred hvor jødene og araberne jobbet side ved side, skriver World Israel News.

“Mangfold i anlegget er veldig viktig for oss,” understreket Birnbaum, med henvisning til hans forpliktelse til å gi sysselsetting til både palestiner og israelere.