Vi i Norsk-Israelsk Handelskammer vil ønske alle våre lesere og medlemmer en Velsignet Julehøytid, sier handelskammerets leder Willy David Ekre, på vegne av sitt styre. «Dette har vært et spennende år med mye aktivitet mellom Norge og Israel,» sier han og legger til: «Personlig har jeg vært i Israel 5 ganger i år. Dette har medført et øket nettverk i Israel med mange spennende muligheter. Vi var også en stor delegasjon fra Norge på DLD-Festivalen i Tel Aviv i September. Israel er et foregangsland når det gjelder ny teknologi og Cyber security. Masse ny teknologi innen MedTech og FinTech. Israel er også blitt en gassnasjon som blir selvforsynt på gass og vil også eksportere til sine naboland og Europa. Den Israelske ambassaden hadde også i høst en fantastisk vinsmake samling i Oslo med representanter fra mange vingårder i Israel. Dette medfører flere sorter Israelsk vin via det norske vinmonopolet. Mange Israelske viner har vunnet mange medaljer internasjonalt. De forsker også på å finne frem til den gamle vinen som var i markedet for rundt 2000 år siden. Dette er et spennende prosjekt. Vår avdeling i Stavanger under ledelse av Trygve Brekke jobber tett med Universitetet i Stavanger og Stavanger kommune for øket samarbeid på forskning og utvikling. Det er også stor aktivitet knyttet mot olje- og energisektoren. I Kristiansand under ledelse av Magne Reme er det også mye aktivitet på gang. MedTech og Cyber security er noen av fokusområdene sammen med vår avdeling i Oslo. Avdelingen i Trondheim under ledelse av Morten Selven har fokus på landbruksteknologi og mer effektivt jordbruk. Vi ser for oss en spennende konferanse som et resultat av samarbeid mellom Norge og Israel."  

Vi i Norsk-Israelsk Handelskammer vil ønske alle våre lesere og medlemmer en Velsignet Julehøytid, sier handelskammerets leder Willy David Ekre, på vegne av sitt styre. «Dette har vært et spennende år med mye aktivitet mellom Norge og Israel,» sier han og legger til:

«Personlig har jeg vært i Israel 5 ganger i år. Dette har medført et øket nettverk i Israel med mange spennende muligheter. Vi var også en stor delegasjon fra Norge på DLD-Festivalen i Tel Aviv i September. Israel er et foregangsland når det gjelder ny teknologi og Cyber security. Masse ny teknologi innen MedTech og FinTech. Israel er også blitt en gassnasjon som blir selvforsynt på gass og vil også eksportere til sine naboland og Europa.

Den Israelske ambassaden hadde også i høst en fantastisk vinsmake samling i Oslo med representanter fra mange vingårder i Israel. Dette medfører flere sorter Israelsk vin via det norske vinmonopolet. Mange Israelske viner har vunnet mange medaljer internasjonalt. De forsker også på å finne frem til den gamle vinen som var i markedet for rundt 2000 år siden. Dette er et spennende prosjekt.

Vår avdeling i Stavanger under ledelse av Trygve Brekke jobber tett med Universitetet i Stavanger og Stavanger kommune for øket samarbeid på forskning og utvikling. Det er også stor aktivitet knyttet mot olje- og energisektoren.

I Kristiansand under ledelse av Magne Reme er det også mye aktivitet på gang. MedTech og Cyber security er noen av fokusområdene sammen med vår avdeling i Oslo.

Avdelingen i Trondheim under ledelse av Morten Selven har fokus på landbruksteknologi og mer effektivt jordbruk. Vi ser for oss en spennende konferanse som et resultat av samarbeid mellom Norge og Israel.”