Israel ligger foran USA og Sør-Korea i prosentandel av borgere i alderen 25-64 år med en høyere utdanning, enten akademisk eller yrkesrettet, skriver Israel21c.com. Israel er det tredje mest utdannede landet ifølge 2017 data utarbeidet av Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD). OECD beregnet prosentandelen av landets befolkning mellom 25 og 64 år som har fullført en to- eller fireårig grad utover videregående skole - inkludert både faglige og yrkesmessige programmer. Tallene viser at 50,9 prosent av israelerne i målgruppen har en høyere utdanning grad. Rapporten bemerker at jødiske israelere går inn på høgskolen i en senere alder enn de fleste vestlige kolleger fordi de fleste tjener i militæret i minst to år etter videregående skole. USA kom inn på nr. 5, med bare 46,4 prosent av befolkningen i målgruppen som har fullført et høyere utdanningsprogram - selv om halvparten av verdens høyeste universiteter er amerikanske. Sør-Korea kom inn på nr. 4, med 47,7% som har fullført et høyere utdanningsprogram, men det står øverst på listen over de mest utdannede i alderen 25-34 år (66,6%). Japan er nr. 2 (51,4%) og det mest utdannede landet i verden er Canada (56,7%).

Israel ligger foran USA og Sør-Korea i prosentandel av borgere i alderen 25-64 år med en høyere utdanning, enten akademisk eller yrkesrettet, skriver Israel21c.com. Israel er det tredje mest utdannede landet ifølge 2017 data utarbeidet av Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD).

OECD beregnet prosentandelen av landets befolkning mellom 25 og 64 år som har fullført en to- eller fireårig grad utover videregående skole – inkludert både faglige og yrkesmessige programmer.

Tallene viser at 50,9 prosent av israelerne i målgruppen har en høyere utdanning grad. Rapporten bemerker at jødiske israelere går inn på høgskolen i en senere alder enn de fleste vestlige kolleger fordi de fleste tjener i militæret i minst to år etter videregående skole.

USA kom inn på nr. 5, med bare 46,4 prosent av befolkningen i målgruppen som har fullført et høyere utdanningsprogram – selv om halvparten av verdens høyeste universiteter er amerikanske.

Sør-Korea kom inn på nr. 4, med 47,7% som har fullført et høyere utdanningsprogram, men det står øverst på listen over de mest utdannede i alderen 25-34 år (66,6%).

Japan er nr. 2 (51,4%) og det mest utdannede landet i verden er Canada (56,7%).