Det israelske parlamentet, Knesset, forbereder seg på å være vert for syv arabiske journalister som bor i Europa i et forsøk på å åpne kommunikasjonslinjer, skriver Israel National News. Journalistene er egyptiske, libanesiske, algeriske og marokkanske statsborgere ansatt av nyhetsnettverket i24, Al-Ahram Weekly, og andre arabisk språklige medier i Frankrike og Belgia. De planlegger å besøke Knesset som en del av et initiativ fremmet av den israelske ambassaden i Paris. Journalist Nader Allouche, hvis far er libanesisk og mor er algerisk, forklarte hvorfor han bestemte seg for å godta ambassadenes invitasjon i en artikkel i Huffington Post Maghreb, en online-publikasjon som er populær i Marokko, Algerie og Tunisia. Der skrev Allouche at hans utdannelse ikke tillot han å betrakte Israel som en fait accompli. Knessets ordfører Yuli Edelstein hilser initiativet velkommen og sier: "Vi inviterer disse journalistene til å se førstehånds det slagende hjertet av det eneste sanne demokratiet i Midtøsten. Hvis dette bidrar til enhver endring, så liten som mulig, i måten arabiske medier ser på Israel, vil det være nok. "

Det israelske parlamentet, Knesset, forbereder seg på å være vert for syv arabiske journalister som bor i Europa i et forsøk på å åpne kommunikasjonslinjer, skriver Israel National News.

Journalistene er egyptiske, libanesiske, algeriske og marokkanske statsborgere ansatt av nyhetsnettverket i24, Al-Ahram Weekly, og andre arabisk språklige medier i Frankrike og Belgia.

De planlegger å besøke Knesset som en del av et initiativ fremmet av den israelske ambassaden i Paris.

Journalist Nader Allouche, hvis far er libanesisk og mor er algerisk, forklarte hvorfor han bestemte seg for å godta ambassadenes invitasjon i en artikkel i Huffington Post Maghreb, en online-publikasjon som er populær i Marokko, Algerie og Tunisia. Der skrev Allouche at hans utdannelse ikke tillot han å betrakte Israel som en fait accompli.

Knessets ordfører Yuli Edelstein hilser initiativet velkommen og sier: “Vi inviterer disse journalistene til å se førstehånds det slagende hjertet av det eneste sanne demokratiet i Midtøsten. Hvis dette bidrar til enhver endring, så liten som mulig, i måten arabiske medier ser på Israel, vil det være nok. “