Den australske rockeren Nick Cave avviser premissene til den internasjonale Boikott-Israel bevegelsen, skriver World Israel News. Nick Cave er vokalist og leder for det australske bandet Nick Cave og Bad Seeds. Nylig postet han sin motstand mot boikottbevegelsen på sin nettside. Her laster han opp et brev han hadde skrevet til den britiske komponisten Brian Eno, som er medlem av en gruppe musikere som presser sine kolleger til å boikotte den jødiske staten for å vise støtte til palestinerne. Eno ba i fjor Cave om å signere en petisjon mot å opptre i Israel. I stedet holdt Cave to utsolgte opptredener i Tel Aviv på sin verdensturné. På det tidspunktet sa han: "Det var viktig for meg å komme ut mot denne lyden av kunstnere." Cave bemerket i sitt brev at selv om han mener at den nåværende israelske administrasjonen begår "urettferdigheter" mot palestinerne, godtar han ikke at hans beslutning om å spille i landet er noe stilltiende støtte til regjeringens politikk" "Jeg tror den kulturelle boikotten i Israel er feig og skammelig," og at de som vil ha dette, har gått langt bort fra musikkens transformative natur,» skriver han, og anklager boikott-tilhengerne for å bruke musikken til å straffe vanlige israelske borgere for deres regjeringers handlinger. «Det er bedre måter å forsøke å påvirke regjeringens politikk på», sier han, spesielt i et land som er "et ekte, levende og fungerende demokrati."

Den australske rockeren Nick Cave avviser premissene til den internasjonale Boikott-Israel bevegelsen, skriver World Israel News. Nick Cave er vokalist og leder for det australske bandet Nick Cave og Bad Seeds.

Nylig postet han sin motstand mot boikottbevegelsen på sin nettside. Her laster han opp et brev han hadde skrevet til den britiske komponisten Brian Eno, som er medlem av en gruppe musikere som presser sine kolleger til å boikotte den jødiske staten for å vise støtte til palestinerne.

Eno ba i fjor Cave om å signere en petisjon mot å opptre i Israel. I stedet holdt Cave to utsolgte opptredener i Tel Aviv på sin verdensturné. På det tidspunktet sa han: “Det var viktig for meg å komme ut mot denne lyden av kunstnere.”

Cave bemerket i sitt brev at selv om han mener at den nåværende israelske administrasjonen begår “urettferdigheter” mot palestinerne, godtar han ikke at hans beslutning om å spille i landet er noe stilltiende støtte til regjeringens politikk”

“Jeg tror den kulturelle boikotten i Israel er feig og skammelig,” og at de som vil ha dette, har gått langt bort fra musikkens transformative natur,» skriver han, og anklager boikott-tilhengerne for å bruke musikken til å straffe vanlige israelske borgere for deres regjeringers handlinger.

«Det er bedre måter å forsøke å påvirke regjeringens politikk på», sier han, spesielt i et land som er “et ekte, levende og fungerende demokrati.”